Actualitate

Avertismentul meteorologilor. Ploi, vânt şi răcire accentuată a vremii, până miercuri seara

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis duminică o informare de intensificări ale vântului, precipitaţii moderate cantitativ şi răcire accentuată a vremii cu îngheţ la sol şi brumă, valabilă de luni dimineaţa până miercuri seara, în cea mai mare parte a ţării.

sursă foto depositphotos.com sursă foto depositphotos.com

 

Potrivit meteorologilor, în intervalul 27 martie, ora 6:00 - 29 martie, ora 21:00, precipitaţiile se vor extinde treptat dinspre vest şi vor cuprinde cea mai mare parte a ţării. Vor fi ploi, iar din a doua parte a nopţii de luni spre marţi (27/28 martie) îndeosebi în jumătatea de nord se vor semnala precipitaţii mixte (măzăriche, lapoviţă şi ninsoare), iar la munte vor predomina ninsorile şi local se va depune strat nou de zăpadă. Pe alocuri, cantităţile de apă vor depăşi 15 - 20 de litri/mp.


Vântul se va intensifica treptat în toate regiunile cu viteze în general de 45 - 65 km/h, iar în zona montană înaltă va sufla tare.

Marţi şi miercuri vremea va deveni rece pentru această dată în toată ţara, iar temperaturile minime vor fi preponderent negative şi se va produce brumă sau îngheţ la sol.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

Sursă foto depositphotos.com

CITEȘTE ȘI:

O masă de aer polar aduce ger și lapoviță. Ploi în weekend. De luni, vremea se schimbă radical

Temperaturi „ca vara” săptămâna aceasta, la Cluj-Napoca. În weekend revin ploile. VEZI prognoza meteo până de Paște

Se strică vremea în România. Avertizare meteo de lapoviță, ninsori şi ploi în toată țara

abonare newsletter