Actualitate

Temperaturi „ca vara” săptămâna aceasta, la Cluj-Napoca. În weekend revin ploile. VEZI prognoza meteo până de Paște

Săptămâna aceasta aduce la Cluj-Napoca temperaturi ca de vară, însă spre sfârșitul săptămânii reapar ploile. Cum va fi vremea în următoarea lună, în România?

Persoană cu bicicleta în Parcul Central din Cluj-Napoca /Sursă: Emil Boc- Facebook Persoană cu bicicleta în Parcul Central din Cluj-Napoca /Sursă: Emil Boc- Facebook

 

 


Se anunță vreme bună în cea mai mare parte a acestei săptămâni, la Cluj-Napoca, cu temperaturi maxime ce vor ajunge până în jurul valorii de 19 grade Celsius. Spre sfârșitul săpătămânii, revin ploile, iar temperaturile vor scădea până la maxime de 15 grade Celsius și minime de 3 grade, duminică. 

 


Prognoza meteo pe toată săptămâna, în Cluj-Napoca:

Luni, 20 martie, temperaturile maxime se vor situa la Cluj-Napoca în jurul valorii de 16 grade Celsius, iar cerul va fi predominant noros. Pe parcursul zilei, vântul va sufla slab, iar șansele de precipitații sunt minime. La noapte, minimele nu vor scădea sub 6 grade Celsius, iar cerul va fi în continuare acoperit de nori.


Marți, 21 martie, maximele cresc până în jurul valorii de 17 grade Celsius, însă cerul rămâne predominant înnorat. Vântul va sufla moderat, cu o viteză de 24 km/h. Noaptea, temperatura minimă va fi de 4 grade Celsius, iar șansele de precipitații vor fi minime. 

Miercuri, 22 martie, soarele va străluci pe cer în cea mai mare parte a zilei, iar maximele vor rămâne în jurul valorii de 17 grade Celsius. Vântul va sufla slab, iar șanselle de ploaie sunt scăzute. Noaptea, minimele vor ajunge la 3 grade Celsius, iar cerul va fi predominant noros.


Joi, 23 martie, temperaturile maxime vor crește până în jurul valorii de 19 grade Celsius, în timp ce minimele nu vor scădea sub 7 grade Celsius, în timpul nopții. Vântul va sufla slab, iar cerul va fi predominant noros. Pe tot parcursul zilei, vor fi șanse mici de ploaie. 

Vineri, 24 martie, temperaturile maxime vor coborî în jurul valorii de 17 ghrade Celsius, iar cerul va fi mai mult însorit. Vineri noaptea vor apărea și câteva averse de ploaie, însă temperaturile minime vor rămâne de circa 7 grade Celsius.


Sâmbătă, 25 martie, vremea va rămâne ploioasă și vântul se va intensifica. Temperaturile maxime nu vor depăși 15 garde Celsius, în timp ce minimele vor ajunge la 5 grade, pe timpul nopții.

Duminică, 26 martie, temperaturile maxime se vor menține în jurul valorii de 15 grade Celsius, iar cerul va fi parțial înnorat. În timpul nopții, ploile vor reveni, iar minima va scădea până la 3 grade Celsius.

Risc de avalanșe pe Munții Vlădeasa

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, stratul de zăpadă recent depus, ce depășește în anumite zone 10 centimetri, este umezit și poate aluneca pe pantele înclinate sub acțiunea soarelui și a temperaturilor ridicate. Sub stratul de zăpadă recentă, se găsește un strat de zăpadă mai vechi, mediu stabilizat pe văile din altitudine. 

Pe fondul insolației și a temperaturilor ridicate, atât în mod spontan, cât mai ales la supraîncărcări ale stratului, pe pantele suficient de înclinate și pe văile adăpostite, unde sunt acumulări mai consistente de zăpadă, se pot declanșa avalanșe de dimensiuni mici sau izolat medii, prin alunecarea stratului instabil superior, compus din zăpada recent depusă și umezită și care poate angrena și stratul subiacent, mediu stabilizat, peste straturile vechi și relativ compacte. 

Vremea în următoarea lună, în România

În săptămâna 20.03.2023 – 27.03.2023, valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric va fi deficitar în regiunile extracarpatice, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal.

În intervalul 27.03.2023 – 03.04.2023, temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă în regiunile extracarpatice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale. Cantitățile de precipitații vor fi excedentare la nivelul întregii țări, dar mai ales în zonele montane.

Săptămâna 03.04.2023 – 10.04.2023 va avea temperaturi medii ușor mai ridicate decât cele normale pentru acest interval în regiunile sud-estice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele specifice perioadei. Regimul pluviometric va fi excedentar în extremitatea de sud și de sud-est a țării, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru această perioadă.

În săptămâna 10.04.2023 – 17.04.2023, mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână în extremitatea de sud-est a țării, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale. Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări.

Estimările meteorologice pentru patru săptămâni sunt realizate de către ECMWF - Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată. Este estimată media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului și a cantităților de precipitații față de media perioadei 2003-2022.

Fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs.

CITEȘTE ȘI:

Vreme caldă la Cluj, în următoarele zile. Maximele vor ajunge la 19 grade, însă soarele va fi scump la vedere

abonare newsletter