Actualitate

Taximetrist din Cluj-Napoca, prins cu certificat taxi expirat de ani de zile! Amendă de zeci de mii de lei

Un taximetrist din Cluj-Napoca a fost prins de polițiști în timp ce folosea un certificat de atestare a pregătirii profesionale care nu mai era valabil de câțiva ani.

Taximetrist, amendat cu 27.000 de lei / FOTO: Primăria Cluj-Napoca

 

 


Taximetristul, care era și administrator a două societăți comerciale, a primit o amendă de 27.000 de lei:

 


„În cursul săptămânii trecute, în urma acțiunilor de control în ceea ce privește activitatea de taximetrie, polițiștii locali din cadrul Serviciului Inspecție comercială au depistat un șofer, D.V., administrator a două societăți comerciale, care efectua activitate de taximetrie cu două autovehicule taxi, în baza unui certificat de atestare a pregătirii profesionale având valabilitatea depășită din anul 2019. De asemenea, una din cele două autorizații taxi nu era valabilă, fiind emisă pentru un alt autovehicul față de cel utilizat.

Având în vedere neregulile constatate, societățile comerciale în cauză au fost sancționate contravențional în conformitate cu prevederile Legii nr. 38/2003, actualizată, privind transportul în regim de taxi și în regim de închiriere, amenzile aplicate fiind în valoare de 27.000 lei, urmând ca autorizațiile taxi respective să fie retrase, în conformitate cu prevederile aceluiași act normativ”, a transmis Primăria Cluj-Napoca.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Taximetrist, amendat cu 500 de lei pentru că a refuzat o clientă maghiară. Boc: „Gestul nu reprezintă breasla taximetriștilor din Cluj”

Taximetriştii din Cluj, obligaţi să aibă POS. Amenzi de până la 50.000 lei

abonare newsletter