Actualitate

Taximetrist, amendat cu 500 de lei pentru că a refuzat o clientă maghiară. Boc: „Gestul nu reprezintă breasla taximetriștilor din Cluj”

Un taximetrist din Cluj-Napoca a fost amendat pentru că a refuzat să transporte o clientă de etnie maghiară. Primarul Emil Boc spune că gestul este inadmisibil, dar este unul izolat.

Taximetrist, amendat cu 500 de lei pentru că a refuzat o clientă maghiară. FOTO: Primăria Cluj-Napoca Taximetrist, amendat cu 500 de lei pentru că a refuzat o clientă maghiară. FOTO: Primăria Cluj-Napoca

 

 


O femeie din Cluj-Napoca, de etnie maghiară, a reclamat miercuri, 1 martie, pe rețelele de socializare, că un taximetrist a refuzat să o transporte, adresându-i cuvinte jignitoare. 

 


Taximetristul ar fi refuzat o clientă de etnie maghiară. Captură ecran: Facebook/ Reclamații taxi Cluj-Napoca

Primarul Emil Boc a declarat joi că a aflat despre acest incident, iar taximetristul a fost sancționat cu amendă de 500 de lei pentru comportamentul său. Edilul arată însă că gestul a fost unul izolat și acest tip de comportament nu este caracteristic întregii bresle.

„Gestul acelui taximetrist nu reprezintă breasla taximetriștilor din Cluj și vreau să nu generalizăm acest tip de atitudine la toți taximetriștii, pentru că ar fi nedrept. Acesta trebuie tratat ca un gest izolat, pe care nu îl tolerez și nu îl accept, de aceea l-am sancționat cu 500 de lei și cu următoarea ocazie vom recurge la retragerea sau suspendarea autorizației de taxi. Legea spune că trebuie să dai gradual sancțiunile. Acest gest este de neacceptat, dar nu este reprezentativ pentru breasla taximetriștilor clujeni, drept pentru care primesc aprecieri de la foarte mulți străini care vin în Cluj. Ei dau dovadă de echilibru, de corectitudine, de a da restul la leu”, a declarat Emil Boc, la un post local de radio. 


„E important să nu tolerăm așa ceva”

Edilul a subliniat că toleranța este un principiu la care trebuie să adere toți clujenii, iar multiculturalitatea a transformat Clujul în „ceea ce este astăzi”.

„Repet, gestul nu este reprezentativ pentru taximetriști și nu vreau să punem o anatemă pe toți. A greșit omul acela, inadmisibil. De ce e important să nu tolerăm așa ceva? Pentru că «Somnul rațiunii naște monștri», a spus un mare filosof, dacă lăsăm lucrurile mici să se adune, să nu ne mirăm apoi că în timp ajungem la conflicte interetnice, ajungem la război, la ce este Rusia și Ucraina și la un climat în care viața oricui este în pericol. Trebuie să cultivăm în fiecare zi o atitudine de siguranță, de a înțelege că toată lumea are loc în orașul acesta, de aceea Clujul este ceea ce este astăzi. Nu trebuie tolerate gesturile acestea, orașul acesta are o dimensiune europeană”, a mai arătat primarul.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Boc, despre grupul statuar de pe Kogălniceanu: „După ce am ieșit public, s-au trezit toți. Rectorul UBB a fost primul care m-a sesizat”

Ultimele Stiri
abonare newsletter