Actualitate

Percheziții DIICOT în Cluj și alte județe din țară într-un dosar de trafic de droguri de mare risc

Procurorii DIICOT au efectuat o serie de percheziții în Cluj, Suceava și Iași, într-un dosar de trafic de droguri de mare risc. Patru persoane au fost reținute.

Percheziții în Cluj și alte județe la traficanții de droguri/captură foto: Poliția Română Percheziții în Cluj și alte județe la traficanții de droguri/captură foto: Poliția Română

 

 


La data de 9 martie 2023, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Iaşi, împreună cu procurorii din cadrul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Iaşi, au organizat și desfășurat o acțiune de amploare, care a vizat traficul de droguri de risc și de mare risc.

În cadrul acțiunii, au fost efectuate 9 percheziții domiciliare, în județele Iași, Suceava și Cluj, fiind conduse la cercetări 8 persoane. Patru dintre persoane au fost reținute de procurorul de caz, urmând a fi prezentate Tribunalului Iași, cu propuneri legale.


Droguri pentru consumatorii din Cluj și deținuții din penitenciare

Percheziții la traficanții de droguri din Cluj și alte județe/captură foto: Poliția Română

Din cercetările efectuate, a rezultat faptul că persoanele, care ar fi fost membri ai rețelei de trafic de droguri, ar fi vândut droguri de risc, de mare risc și noi substanțe psihoactive către consumatori din județele Cluj, Iași și Suceava.

De asemenea, aceștia ar fi aprovizionat cu astfel de substanțe și deținuți aflați în penitenciare.


O parte dintre bănuiții reținuți au fost, la rândul lor, deținuți în penitenciare, iar, în prezent, unii se află în perioade de liberare condiționată.

În urma perchezițiilor domiciliare, au fost ridicate 100 de grame de cannabis, 90 de doze (aproximativ 80 de grame) de substanțe psihoactive noi, 5 coli impregnate cu JWH - 210, 65 de grame de substanță vegetală impregnată cu JWH - 210, 10 doze de cannabis, un pistol Glock - tip airsoft, 4 cântare de precizie, pe care s-au găsit urme de droguri, 10 telefoane mobile și 13.000 de lei, informează Poliția Română. 


În cauză, cercetările sunt continuate, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trafic de droguri de mare risc și trafic de droguri de risc, în vederea stabilirii cu exactitate a întregii situații de fapt.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor brigăzilor de combatere a criminalității organizate Suceava, Cluj, București, Ploiești, serviciilor de combatere a criminalității organizate Dâmbovița, Buzău, Vrancea, Inspectoratului de Poliție Județean Iași, precum și al jandarmilor din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei București și inspectoratelor de jandarmi județene Iași și Suceava.


Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale și Unitatea Centrală de Analiză a Informaţiilor din Poliția Română.

Pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție, arată IGPR.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Percheziţii la traficanţii de droguri din Cluj. Vindeau substanțe interzise la persoane din Sibiu și Mediaș

abonare newsletter