Actualitate

Femei de succes. Din culisele zborului la Baza Aeriană Câmpia Turzii

Pentru că ziua de 8 Martie este cu și despre femei, astăzi vom afla despre cele care nu se află la manșa aeronavei, dar fac tot posibilul ca zborul să se desfășoare în cele mai bune condiții.

Femei de succes la Baza 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu” Câmpia Turzii/captură foto:   Baza 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu” Facebook.com Femei de succes la Baza 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu” Câmpia Turzii/captură foto: Baza 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu” Facebook.com

 

 


Chiar dacă nu pilotează avioanele de vânătoare, doamnele din cadrul Bazei 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu” au un aport substanțial pentru desfășurarea în bune condiții a zborurilor operate de pe teritoriul bazei militare din Câmpia Turzii 

 


Plutonierul major Ipate Andreea face parte din primii controlori de trafic aerian, încă din anul 2004. 

„Deși desfășor această activitate de aproape 20 de ani, am realizat că trebuie făcută din pasiune și devotament. 


Plutonierul major Andreea Ipate face parte din primii controlori de trafic aerian de la Baza Aeriană Câmpia Turzii/captură foto: Baza 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu” Facebook.com

În această meserie trebuie să ai abilitatea de a fi calm, flexibil, concentrat, pentru că munca depusă este grea și uneori istovitoare, dar dacă faci totul din suflet, ea devine cea mai frumoasă. Activitatea din turnul de control este o meserie unde nu ai timp să te plictisești, unde ai contact cu personalul navigant, cu partenerii străini, iar la finalul zilei îți oferă cele mai multe satisfacții. Noi avem o vorbă și spunem că o zi este împlinită atunci când atâtea câte decolări ai avut, atâtea aterizări s-au executat”, a declarat controlorul de trafic Andreea Ipate. 

Personalul civil contractual Vancea Alexandra își desfășoară activitatea la biroul de informare aeronautică. 


„Ceea ce facem noi este de a realiza și a menține legătura între serviciile de trafic. 

Fiecare zi este și mai interesantă pentru că elementul de noutate nu ne mai surprinde, iar astfel am învățat să fim deschise la nou, să ne păstrăm focusul și calmul. 


„Am învățat să fim deschise la nou, să ne păstrăm focusul și calmul”, relatează Alexandra Vancea, din cadrul Biroului de Informare Aeronautică de la Baza Aeriană Câmpia Turzii/captură foto: Baza 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu” Facebook.com

Deși suntem un colectiv format din femei, colaborarea a fost întotdeauna la superlativ și ne considerăm o mică familie unde ne motivăm și ne sprijinim reciproc. 

Dorința de a învăța și buna comunicare dintre noi, i-a determinat pe colegii noștri să se bazeze pe noi în orice împrejurare. Ne respectăm și ne îndeplinim atribuțiile cu mândrie”, a explicat și Alexandra Vancea.

„Aceste femei din mediul cazon au ales o carieră militară și ne fac mândri ca au consolidat-o cu atâta demnitate. 

Deși este un mediu provocator, au depășit toate obstacolele cu zâmbetul pe buze și ne-au demonstrat ca sunt cu adevărat puternice. 

La mulți ani tuturor femeilor! Vă dorim un 8 Martie special!”, au notat reprezentanții Bazei 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu” Câmpia Turzii. 

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Ziua Internațională a Femeii, marcată la 8 martie. Află semnificația și ce flori să oferi în această zi

Americanii investesc 152 de MILIOANE de dolari la baza aeriană de la Câmpia Turzii

abonare newsletter