Actualitate

Americanii investesc 152 de MILIOANE de dolari la baza aeriană de la Câmpia Turzii

Forțele Aeriene alea Statelor Unite ale Americii investesc în următoarea perioadă 152 de millioane de dolari pentru îmbunătățiri la baza de la Câmpia Turzii.

 

 


Forțele Aeriene ale Statelor Unite ale Americii vor investi 152 de milioane de dolari pentru îmbunătățiri semnificative ale bazei de la Câmpia Turzii, începând din această vară. Forțele Aeriene vor să își consolideze implicarea și să sprijine misiuni NATO mai mari în zona strategică a Mării Negre, conform Stars and Stripes.

Investițiile de la baza aeriană de la Câmpia Turzii, județul Cluj, vor permite transporturile cargo, găzduirea avioanelor de vânătoare și posibilitatea reacționării rapide în cazul oricărei problemă de securitate din regiune, au anunțat Forțele Aeriene ale Statelor Unite. Modernizările vor permite, de asemenea, să primească și să stocheze muniții în siguranță.


Centru important al forțelor americane

Este de așteptat ca baza de la Câmpia Turzii să servească drept centru de rotație a forțelor americane.


Investiția este suportată din „Inițiativa de Decurajare Europeană”, un program lansat în anul 2014 în sprijinul aliaților din Europa, după ce Rusia a anexat Peninsula Crimeea.

„Baza aeriană Câmpia Turzii este una dintre sursele principale pentru Comandamentul european al Statelor Unite și capacitatea componentelor sale de a răspunde la un mediu de securitate european în evoluție”, au precizat Forțele Aeriene în cererea de fonduri.

abonare newsletter