Actualitate

Polițiștii clujeni, percheziții la hoții de lemne din Alba! Trei persoane au fost aduse la audieri. FOTO

Polițiștii clujeni au efectuat cinci percheziții domiciliare în comuna Horea din județul Alba, pentru infracțiuni de tăiere ilegală a copacilor. În urma perchezițiilor, trei persoane au fost aduse la audieri.

Polițiștii clujeni au efectuat cinci percheziții domiciliare în comuna Horea din județul Alba, pentru infracțiuni de tăiere ilegală a copacilor/ Foto: IPJ Cluj Polițiștii clujeni au efectuat cinci percheziții domiciliare în comuna Horea din județul Alba, pentru infracțiuni de tăiere ilegală a copacilor/ Foto: IPJ Cluj

 

 


Polițiștii clujeni au efectuat, joi, 2 martie, cinci percheziții domiciliare în comuna Horea din județul Alba, pentru infracțiuni de tăiere ilegală a copacilor.

 


În urma perchezițiilor, trei persoane au fost duse la audieri.

„La data de 2 martie a.c., polițiștii Serviciului de Ordine Publică – Biroul pentru Protecția Fondului Forestier și Piscicol, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Huedin, în colaborare cu Poliția municipiului Cluj-Napoca, Poliția orașului Huedin și Poliția municipiului Turda, au efectuat 5 percheziții domicliare în comuna Horea, din județul Alba, pentru infracțiuni la regimul silvic.


Cercetările vizează fapte de tăiere fără drept de arbori, furt de arbori și folosirea fără drept a dispozitivelor speciale de marcat, care ar fi fost comise de organe silvice. 

În urma mandatelor de percheziție puse în aplicare, polițiștii au identificat și ridicat două telefoane mobile, înscrisuri de interes pentru soluționarea cauzei, precum și suma de 45.000 de lei.


Ulterior, trei persoane au fost conduse la sediul unității de poliție pentru audieri.

Totodată, în colaborare cu specialiștii Gărzii Forestiere Cluj au fost realizate activități de control pe linia depozitării și comercializării materialelor lemnoase, fiind aplicate trei sancțiuni contravenționale Legii 171/2010, în valoare totală de 7.000 de lei. De asemenea, a fost confiscată cantitatea de 32,13 mc de cherestea din specia rășinoase, în valoare de 29.720 de lei.


Cercetările sunt continuate sub aspectul infracțiunilor de tăierea fără drept de arbori, furt de arbori și folosirea fără drept a dispozitivelor speciale de marcat, fapte prev de Legea nr. 46/2008, sub supravegherea procurorului Parchetului de pe lângă Judecătoria Huedin.

Activitățile au beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciului Criminalistic și Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase”, a transmis Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Cluj.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Mascații au descins în Câmpia Turzii. Percheziții într-un dosar privind lipsirea de libertate

Tăieri ilegale de copaci în pădurea Hoia-Baciu! Un „plâmân verde“ al Clujului dispare încet, dar sigur.FOTO/VIDEO

Ultimele Stiri
abonare newsletter