Actualitate

Incendiu în Dej! Un bărbat și o tânără cu arsuri GRAVE, salvați din flăcări și transportați la spital de urgență

Un incendiu de proporții a avut loc joi seara la o casă din Dej. Pompierii au intervenit pentru a salva un bărbat aflat în stare de inconștiență și o tânără cu arsuri grave, care nu au reușit să iasă din casa în flăcări.

Incendiu la o casă din Dej / Foto: ISU Cluj

 

 


Pompierii au intervenit joi seara în Dej pentru salvarea a două persoane surprinse de un incendiu care a cuprins o casă pe strada I.L. Caragiale.

 


Un bărbat de 50 de ani se afla în stare de inconștiență și o tânără de 20 de ani a suferit arsuri grave în urma incendiului. Pompierii au trebuit să îi salveze din casa în flăcări fiindcă cei doi nu s-au putut evacua singuri.

„Pompierii din cadrul Detașamentului Dej au intervenit în joi seara pentru a salva două persoane surprinse de un incendiu care a cuprins o casă de locuit, situată pe strada I.L.Caragiale din Dej.
Apelul de urgență a venit în jurul orei 21.30, iar la fața locului au fost dislocate două autospeciale pentru stins incendii și un echipaj SMURD. În momentul sosirii echipajelor operative la fața locului, casa de era cuprinsă în mare parte de flăcări, iar un bărbat, ieșit pe propriile puteri din aceasta, i-a anunțat pe pompieri despre faptul că înăuntru casei se mai află două persoane ce nu reușiseră să iasă din incendiu.


Imediat au fost constituite pe lângă dispozitivul de stingere și două echipe de căutare ce au intrat în locuință pentru a-i găsi pe cei doi. Pompierii dejeni au găsit în primă instanță un bărbat, în vârstă de aproximativ 50 de ani, ce se afla în stare de inconștiență, pe care l-au extras de urgență, precum și o femeie, în vârstă de 20 de ani, care prezenta arsuri grave pe aproape tot corpul. Cei doi au fost predați echipajului SMURD unde au primit primul ajutor calificat și, după ce bărbatul a început să-și revină în urma oxigenului admintrat, au fost transportați de urgență la spital”, a transmis ISU Cluj.

Incendiu în Dej / Foto: ISU Cluj

Cercetările preliminare au dus la concluzia că incendiul a pornit cel mai probabil de la jarul aprins căzut din sobă.


„Operațiunile de stingere a incendiului au durat aproximativ două ore, fiind limitată extinderea flăcărilor la casa și la garajul aflate în imediata apropiere”, a mai transmis ISU Cluj.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

O femeie a intrat cu mașina într-un stâlp de curent, în Viișoara! A fost transportată la spital

Incendiu într-un apartament din Iris! Un bărbat a suferit ARSURI și e în stare de inconștiență

abonare newsletter