Actualitate

Wizz Air suspendă toate zborurile către și dinspre Chișinău din cauza problemelor de siguranță

Wizz Air a anunțat luni că va suspenda toate zborurile de legătură cu aeroportul din Chișinău din cauza problemelor de siguranță.

Wizz Air nu va mai opera zboruri către Chișinău /FOTO: pixabay.com Wizz Air nu va mai opera zboruri către Chișinău /FOTO: pixabay.com

 

 


Wizz Air nu va mai avea zboruri de legătură cu Republica Moldova după probleme de siguranță apărute în ultima perioadă în spațiul aerian.

 


„Wizz Air a monitorizat îndeaproape situația securității din Moldova și a fost în permanență în contact cu diverse autorități și agenții locale și internaționale, pentru a asigura cel mai înalt nivel de siguranță și securitate ale operațiunilor. Siguranța pasagerilor și a echipajului rămâne prioritatea numărul unu a Wizz Air, iar ca urmare a evoluțiilor recente din Moldova și a riscului ridicat, dar nu iminent, din spațiul aerian al țării, Wizz Air a luat decizia dificilă, dar responsabilă, de a suspenda toate zborurile către Chișinău începând cu data de 14 martie”, a transmis Wizz Air.

În urmă cu două săptămâni, Republica Moldova și-a închis temporar spațiul aerian timp de câteva ore din motive de securitate pe fondul războiului din Ucraina.


„Stimați pasageri, în acest moment, spațiul aerian al Republicii Moldova este închis. Așteptăm reluarea zborurilor”, a precizat atunci Air Moldova pe Facebook.

În aceeași perioadă, Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu a declarat că Rusia plănuiește să implice diversioniști cu pregătire militară, camuflați în civili, care să atace instituții ale statului și să ia ostatici.


„Documentele recepționate de la partenerii noștri ucraineni demonstrează o bună documentare a locațiilor și aspectelor logistice pentru organizarea acestor activități subversive. De asemenea, planul presupune folosirea persoanelor din afara țării pentru acțiunile cu caracter violent.

Scopul acestor acțiuni este răsturnarea ordinii constituționale, schimbarea puterii legitime de la Chișinău pe una ilegitimă care să pună țara noastră la dispoziția Rusiei pentru a opri procesul de integrare europeană dar și pentru ca Moldova să poată fi folosită de Rusia în războiul ei împotriva Ucrainei”, a transmis atunci Maia Sandu.

 

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News


Sursă foto: pixabay.com

CITEȘTE ȘI:

Kremlinul se declară îngrijorat de situația din Transnistria: „Evident, face obiectul unei atenţii speciale din partea noastră”

S-au întors studenții, au crescut veniturile Companiei de Transport. 2023 aduce autobuzele cu hidrogen și extinderea liniilor de troleibuze

Ultimele Stiri
abonare newsletter