Actualitate

Peste 140 de persoane au fost salvate în ultimele 24 de ore de echipajele Salvamont. Au fost înregistrate apeluri și pentru Salvamont Cluj

Salvamontiștii din toată țara au fost nevoiți să intervină la peste 140 de cazuri în doar 24 de ore. 56 de persoane au fost transportate la spital.

Salvamontiștii din toată țara au fost nevoiți să intervină la peste 140 de cazuri în doar 24 de ore/ Foto: Salvamont Romania-Dispeceratul National Salvamont - Facebook Salvamontiștii din toată țara au fost nevoiți să intervină la peste 140 de cazuri în doar 24 de ore/ Foto: Salvamont Romania-Dispeceratul National Salvamont - Facebook

 

 


 

Dispeceratul Național Salvamont a anunțat pe pagina de Facebook că salvamontiștii din întreagă țară au fot solicitați să intervină la un număr foarte mare de evenimente montane.


 

Astfel, în ultimele 24 de ore, s-au înregistrat 147 apeluri prin care s-a solicitat intervenția de urgență.


„Zi de foc pentru salvamontiștii din întreaga țară solicitați să intervină la un număr îngrijorător de mare de evenimente montane, probabil cel mai mare înregistrat vreodată într-o singură zi.

În ultimele 24 de ore, la Dispeceratul Național Salvamont s-au primit 147 apeluri prin care se solicita intervenția de urgență a salvamontiștilor”, au transmis salvamontiștii.


10 apeluri înregistrate pentru Salvamont Cluj

Cele mai multe apeluri au fost înregistrate pentru Salvamont Brașov (23 de apeluri) și Salvamont Lupeni (14 apeluri). 

De asemenea, s-au mai înregistrat câte 13 apeluri pentru Salvamont Sinaia și 10 apeluri pentru Salvamont Cluj și Salvamont Harghita.


Pentru Salvamont Gorj, Dâmbovița, Prahova și Vrancea s-au înregistrat câte un apel.

„În cazul acestor intervenții au fost salvate 146 persoane, 56 dintre acestea fiind predate către Serviciul de Ambulanță sau SMURD , iar un caz a fost predat către elicopterul SMURD-IGAV pentru transport la spital.

S-au mai primit 45 apeluri prin care se solicitau sfaturi și informații despre diferite trasee turistice din zona montană și despre domeniile schiabile.

Un rezultat statistic nedorit de noi, pentru ca acesta a însemnat suferința pe fața celor 146 de persoane salvate și multă îngrijorare pe fața prietenilor și aparținătorilor, fapt ce ne determină să vă recomandăm prudență și responsabilitate în derularea activităților montane și să vă invităm să ne fiți alături în campania de reducere a numărului de accidente montane”, au transmis salvamontiștii.

CITEȘTE ȘI:

„Weekend de foc” pentru salvamontiștii clujeni. Cele mai multe cazuri, în Mărișel

Risc însemnat de AVALANȘĂ la Vlădeasa. Salvamont: „Se pot declanșa avalanșe mici și medii”

abonare newsletter