Actualitate

Zeci de intervenții Salvamont: Două apeluri au venit și din Cluj. Din păcate, o persoană a murit

Salvamontiştii din ţară au primit, în ultimele 24 de ore, zeci de apeluri pentru a interveni de urgenţă, în urma acţiunilor fiind salvate 44 de persoane. Două apeluri au venit și din Cluj. Din păcate, o persoană şi-a pierdut viaţa şi a fost transportată şi predată la IML.

Intervenții Salvamont/ captură foto: Salvamont România-Dispeceratul Național/Facebook.com

 

 


„Zi de foc pentru salvamontiştii din întreaga ţară, solicitaţi să intervină la un număr foarte mare de evenimente montane. În ultimele 24 de ore, la Dispeceratul Naţional Salvamont s-au primit 37 apeluri prin care se solicita intervenţia de urgenţă a salvamontiştilor”, au arătat reprezentanţii Salvamont România, joi, într-o postare pe Facebook.

 


Astfel, s-au primit câte două apeluri pentru Salvamont Cluj şi Salvamont Maramureş.

De asemenea, 8 apeluri pentru Salvamont Voineasa, 7 apeluri pentru Salvamont Prahova, 5 apeluri pentru Salvamont Lupeni, 3 apeluri pentru Salvamont Buşteni şi Salvamont Prahova, câte  3 apeluri pentru Salvamont Municipiul Braşov şi Salvamont Sibiu, precum şi câte un apel pentru Salvamont Gorj, Salvamont Săcele, Salvamont Predeal, Salvamont Suceava.


„În cazul acestor intervenţii au fost salvate 44 persoane, 16 dintre acestea fiind predate la Serviciul de Ambulanţă sau SMURD pentru transport la spital. 

Din păcate, o persoană şi-a pierdut viaţa şi a fost transportată şi predată la IML”, semnalează Salvamont România.


De asemenea, s-au primit 39 de apeluri prin care se solicitau sfaturi şi informaţii despre diferite trasee turistice din zona montană şi despre domeniile schiabile.

CITEȘTE ȘI:

Zile „de foc” pentru salvamontiștii clujeni. Zeci de persoane salvate și mai multe transportate la spital

Ultimele Stiri
abonare newsletter