Actualitate

Al doilea weekend de „foc” pentru pompierii clujeni! Au intervenit la 160 de urgențe

Pompierii clujeni au avut al doilea weekend consecutiv cu peste 100 de urgențe. Numai 27 au fost accidente și incendii, iar restul au fost urgențe medicale.

Pompierii clujeni au avut al doilea weekend consecutiv cu peste 100 de urgențe/ Foto: ISU Cluj - Facebook Pompierii clujeni au avut al doilea weekend consecutiv cu peste 100 de urgențe/ Foto: ISU Cluj - Facebook

 

 


După ce în weekend-ul 10-12 februarie Inspectoratul pentru Situații de Urgență al județului Cluj a desfășurat 215 intervenții, în weekend-ul 17-19 februarie, ISU Cluj a intervenit la 160 de cazuri.

 


27 dintre acestea s-au înregistrat la incendii, accidente rutiere sau pentru readucerea stării de normalitate, în vreme ce echipajele SMURD au gestionat 133 de urgențe medicale.

Patru intervenții memorabile:


  • Accident rutier petrecut sâmbătă, 18 februarie, pe strada Avram Iancu din comuna Florești. La fața locului s-au deplasat pompierii de la Punctul de Lucru Florești, care au găsit trei autoturisme avariate. Nu au existat persoane încarcerate, însă doi adulți și un minor au fost transportați la spital de ambulanțele SMURD și SAJ. La o primă evaluare, cu toții aveau afecțiuni ușoare. Echipajele au asigurat totodată măsurile de prevenire și stingere a incendiilor.
  • Tot sâmbătă, pompierii de la Detașamentul Dej au oferit sprijin la un accident rutier petrecut pe strada Vâlcele din Dej. Apelul de urgență a venit în jurul orei 18:55, iar la fața locului s-au deplasat două autospeciale cu modul de descarcerare, alături de două ambulanțe SAJ. Echipajele au găsit un autoturism aflat într-un șanț adânc de aproape doi metri. Din fericire, nu au existat victime încarcerate, dar trei bărbați au suferit mai multe leziuni și se aflau în imposibilitatea de a ieși singuri din șanț, fiind conștienți și cooperanți. Drept urmare, pompierii i-au scos folosind tărgile cu lopeți și i-au predat echipajelor medicale, pentru evaluare și transport la spital. Mai exact, a fost vorba despre trei bărbați cu vârste cuprinse între 50 și 80 de ani. De asemenea, pompierii au asigurat măsurile specifice de prevenire și stingere a incendiilor.
  • În noaptea de sâmbătă spre duminică, pompierii de la Detașamentul Huedin au stins un incendiu care s-a manifestat la o anexă gospodărească din localitatea Beliș. În urma acestuia, construcția a fost afectată pe o suprafață de circa 100 mp. Din fericire, nu au existat persoane care să aibă nevoie de îngrijiri medicale. Cel mai probabil, incendiul a pornit de la un scurtcircuit.
  • În cursul zilei de duminică, pompierii de la Detașamentul Huedin au intervenit la un accident rutier petrecut pe DN1, în apropiere de localitatea Bologa. În accident au fost implicate două autotrenuri, însă nu au existat persoane încarcerate. Paramedicii au evaluat doi bărbați, care au refuzat în cele din urmă transportul la spital.

CITEȘTE ȘI:

Accident între două TIR-uri lângă Bologa, Cluj! Un bărbat, consultat de echipajul SMURD. VIDEO

Accident între un microbuz și o mașină, soldat cu 14 victime în Bihor! 18 copii au fost implicați

Accident cu trei mașini pe strada Avram Iancu din Florești! UPDATE: Trei victime, duse la spital. FOTO

abonare newsletter