Actualitate

India este una din țările ce deține cele mai multe situri ce sunt incluse în patrimoniul mondial UNESCO din lume (P)

„Este adevărat că turismul ajută la stimularea soft power al unei națiuni, pe măsură ce o națiune devine mai puternică, iar lumea vrea să știe mai multe despre această națiune și este atrasă de ea.” – Narendra Modi – Prim-Ministru

După declararea independenței, India a evoluat ca atracție turistică din mai multe motive. Ideea de călătorie s-a schimbat foarte mult de-a lungul anilor. Turiști din diferite țări au vizitat India pentru a asista la tradițiile și moștenirea culturală incredibilă a acesteia, factorii care au pus bazele sectorului turistic indian. În 2019, numărul total de călători ce au vizitat India a fost de 17,91 milioane, dintre care 10,58 milioane au fost vizitatori străini, iar în 2021, un număr total de 7 milioane de călători au vizitat India, dintre care 1,52 milioane erau străini.

Pandemia de Covid-19 a făcut pe toată lumea să tânjească după călătorii și explorarea unor locuri noi. Taj Mahal a devenit cel mai vizitat sit, urmat de Fortul Roșu și Qutub Minar, care au devenit al doilea și al treilea loc ca număr de vizitatori. Raportul Indian Tourism Statistics 2022 dezvăluie că India a primit 677,63 milioane de vizite turistice interne în 2021. Procentul a crescut cu 11,05% de la 610,22 în 2020. Cele mai importante state ale Indiei, în ceea ce privește vizitele interne, au fost: Tamil Nadu, Uttar Pradesh, Andhra Pradesh și Karnataka.


Odată cu deschiderea granițelor internaționale, India pare să fi oferit o multitudine de oportunități pentru călătorii și rătăcitorii de toate națiile. Vizitatorii, în special tinerii din zilele noastre, explorează în siguranță natura și monumentele maiestuoase din India. De asemenea, reluarea zborurilor internaționale au adus traficul internațional de pasageri pentru transportatorii indieni pe o traiectorie de creștere și, potrivit datelor furnizate de Ministerul Turismului, până în prezent au fost înregistrate un total de 4,45 milioane de sosiri de turiști străini (FTA).

Sub președinția G20 a Indiei, sectorul turismului indian va contribui cu 56 de miliarde de dolari SUA la PIB și va genera 140 de milioane de locuri de muncă.


Ministerul Turismului, în parteneriat cu Confederația Industriei Indiene (CII), va organiza primul Summit Global al Turismului din New Delhi, în perioada 10-12 aprilie 2023, în care toate țările membre G-20 vor fi invitat să participe.

Oficialii ministerului turismului au subliniat modul în care G20 va fi principala zonă a ministerului în 2023 pentru a stabili țara ca destinație turistică cheie în timpul conducerii sale de-a lungul unui an.


Dl. Prashant Ranjan, director la Ministerul Turismului, a subliniat că, la Summit-ul pentru investitori în turism, India va prezenta oportunități de investiții și comerț în diferite segmente ale turismului, cum ar fi parcuri tematice, turism de aventură și turism de wellness, turism de croazieră și ecoturism.

Guvernul Indiei a introdus mai multe scheme pentru a stimula turismul, inclusiv vizele electronice, dar și la intrarea în țară, măsurile luate pentru îmbunătățirea conexiunii de pe ultimul kilometru la destinații turistice prin schema UDAN etc. În ultimii 8 ani au fost comandate 72 de aeroporturi noi de către India, ducând numărul de aeroporturi la peste 140 aeroporturi. 


Ministerul Turismului a inițiat înființarea „Cluburilor de Turism YUVA” ca parte a sărbătorilor „Azadi ka Amrit Mahotsav”. Portalul Utsav a fost lansat pentru a prezenta festivaluri, evenimente și darshan-uri live în India pentru a promova diferite regiuni ale țării ca destinații turistice populare în întreaga lume, dar și mai mulți pași pentru a promova India ca destinație turistică.

 „Fie că este vorba de integrare națională sau de simțul datoriei civice, această moștenire culturală a noastră acționează și ca o legătură. Aceasta este legătura puternică care leagă nu numai țara, ci și întreaga lume cu India.” – Narendra Modi-Prim-Ministru


India este una din țările ce deține cele mai multe situri ce sunt incluse în patrimoniul mondial UNESCO din lume. Guvernul Indiei, sub conducerea prim-ministrului Narendra Modi, a observat că moștenirea culturală este poate cea mai puternică legătură pe care o formează India și poporul ei și, în esență, ea întinerește și reîntărește aceste legături.

În ultimii ani, guvernul Indiei lucrează la re-dezvoltarea siturilor culturale și de patrimoniu din India. Magnificul templu Somnath, care a fost distrus de mai multe ori de invadatorii străini, a fost reconstruit în 1995 și apoi reamenajat la scară masivă de către guvern. Alte asemenea inițiative importante sunt: inaugurarea Coridorului Kashi Vishwanath (o oportunitate de a transforma Dhamul sacru într-un mod fără precedent), Proiectul Mahakal Lok Corridor din Ujjain, Madhya Pradesh (cel mai ambițios și fundamental), dar și transformarea Char Dham Pariyojana. Lucrările au început în decembrie 2016 și își propune să se extindă la 900 km de autostrăzi ce leagă toate cele 4 Dham-uri: Gangotri, Yamunotri, Badrinath și Kedarnath.

Reconstrucția lui Shri Ram Janamabhoomi din Ayodhya, în prezent în curs de construcție a templului Ram din Ayodhya, continuă să ghideze omenirea timp de veacuri. După construirea templului, nu numai oamenii din India, ci și străinii care vizitează India, vor dori, fără îndoială, să viziteze Ayodhya.

Indienii au încredere neclintită în idol și statut. Acesta este motivul pentru care statui înalte ale unor mari oameni și lideri religioși sunt ridicate în toată țara pentru a introduce generației următoare valorile moștenirii culturale și religioase.

Statuia Unității este cea mai înaltă statuie din lume, cu o înălțime de 182 de metri, situată lângă Kevadia, în statul Gujarat, India. Îl înfățișează pe omul de stat indian și activistul pentru independență, Vallabhbhai Patel, care a fost primul Viceprim-Ministru și Ministru de Interne al Indiei independente. O „Statuie a egalității” de aproximativ 66 de metri înălțime, care îl comemorează pe Sri Ramanujacharya, cel care a promovat ideea egalității în toți.

În noiembrie 2022, Prim-Ministrul Narendra Modi a dezvăluit o statuie de bronz de aproximativ 33 de metri înălțime, cea a lui Sri Nadaprabhu Kempegowda în Bengaluru. „Statuia Prosperității” este făcută pentru a comemora contribuția lui Nadaprabhu Kempegowda, care este fondatorul Bengaluru.

Guvernul indian a dezvăluit planuri de a ilumina mai multe sit-uri istorice ale capitalei folosind energia solară. Printre cele șase locuri pentru care vor fi instalate noi centrale solare se numără Qutub Minar din secolul al XIII-lea, Fortul Roșu din gresie roșie din secolul al XVII-lea și Mormântul Humayun din secolul al XVI-lea.

În cătunul Modhera din Gujarat, care a fost numit prima comunitate din națiune alimentată cu energie solară 24 de ore pe zi, Prim-Ministrul Narendra Modi a dezvăluit un ecran de proiecție 3D de lumină și sunet la Surya Mandir, care acum este primul sit de patrimoniu al Indiei alimentat în întregime cu energie solară. Guvernul Indiei plănuiește, de asemenea, să dezvolte Templul Soarelui Konarak în „Orașul Soarelui”.

Deținerea Președinției G20, un fundal major al Guvernului Indiei, intenționează să lanseze o campanie globală pentru a recâștiga impulsul pierdut al turismului. Inițiativa „Vizitează India 2023” va poziționa și va consolida poziția Indiei ca destinație de 365 de zile. Campania ”Vizitați India 2023” va utiliza platforma G-20 în peste 200 de întâlniri, evenimente și conferințe programate în peste 50 de destinații din țară.

Prim-Ministrul Narendra Modi a menționat cea mai lungă croazieră fluvială din lume-MV Ganga Vilas între Varanasi și Dibrugarh. MV Ganga Vilas își va începe călătoria din Varanasi în Uttar Pradesh și va parcurge aproximativ 3.200 km în 51 de zile pentru a ajunge la Dibrugarh în Assam prin Bangladesh, traversând 27 de sisteme fluviale din India și Bangladesh. MV Ganga Vilas are trei punți, 18 apartamente la bord cu o capacitate de 36 de turiști, având toate facilitățile de lux. Călătoria inaugurală va avea 32 de turiști din Elveția care se înscriu pe toată durata călătoriei. Croaziera MV Ganga Vilas este organizată pentru a scoate în evidență tot ce este mai bun din țară și a fi prezentat lumii. Croaziera de 51 de zile este planificată cu vizite în 50 de locuri turistice, inclusiv sit-uri din Patrimoniul Mondial, parcuri naționale, Ghats fluviali și orașe mari precum Patna în Bihar, Sahibganj în Jharkhand, Kolkata în Bengalul de Vest, Dhaka în Bangladesh și Guwahati în Assam. Călătoria le va oferi turiștilor ocazia de a porni într-o călătorie experiențială și de a se răsfăța în arta, cultura, istoria și spiritualitatea Indiei și Bangladeshului. În conformitate cu efortul PM de a stimula turismul de croazieră fluvială, potențialul uriaș neexploatat al croazierelor fluviale va fi deblocat odată cu lansarea acestui serviciu și va anunța o nouă eră a turismului de croazieră fluvială pentru India.

India este un tărâm al culturii, moștenirii și spiritualității, fiecare stat având propriile sale oferte turistice unice în lume. Președinția G-20 a Indiei din decembrie 2022 până în noiembrie 2023 va ajuta sectorul turistic al Indiei să evidențieze ofertele turistice ale țării și să împărtășească poveștile noastre de succes în turism la nivel global.

Ambasada Indiei în România sprijină companiile și organizațiile interesate în dezvoltarea relațiilor comerciale sau de investiții dintre India și România.

“Vizitați India 2023”        ” Incredible India”

CITEȘTE ȘI:

India este cea mai mare țară producătoare de bunuri de iută din lume: aproximativ 70% din producția mondială (P)

India un posibil nou lider în industria de producție de electronice și semiconductori din lume (P)

India, următorul nivel de dezvoltare – prim-ministrul indian Narendra Mondi a lansat politica națională de logistică (P)

Ultimele Stiri
abonare newsletter