Actualitate

India un posibil nou lider în industria de producție de electronice și semiconductori din lume (P)

„ India construiește o infrastructură digitală pentru a conecta peste 1,3 miliarde de indieni".

Utilizăm tehnologia digitală pentru a transforma viețile în toate sectoarele de guvernare, de la sănătate și bunăstare până la incluziune și împuternicire. India se îndreaptă către o creștere economică robustă. Avem cel mai rapid ecosistem de startup în creștere din lume. Pregătim calea pentru ca India să conducă următoarea revoluție tehnologică. Scopul nostru colectiv este de a stabili India ca unul dintre partenerii cheie în lanțurile globale de aprovizionare cu semiconductori. Dorim să lucrăm în această direcție pe baza principiului de înaltă tehnologie, de înaltă calitate și de înaltă fiabilitate.” – PM Modi

„India de astăzi îi califica pe tineri indieni pentru nevoile secolului 21. Avem un talent excepțional în proiectarea de semiconductori, oferind 20% din inginerii lumii. Suntem conștienți că pentru ca un ecosistem de semiconductori să înflorească este necesar să asigurăm un suport adecvat de la guvern”. - PM Modi


Aproape 100 de instituții academice și organizații de cercetare și dezvoltare au fost implicate pentru a pregăti 5000 de profesioniști în cercetare, 30.000 de ingineri BTech și MTech și 50.000 la nivel de operatori. Acesta este un angajament foarte mare de a crește statutul nostru de națiune a talentelor. Dar marea diferențiere este că ne-am angajat să creăm și să creștem grupul nostru de talente cu 85.000 de profesioniști în semiconductori pregătiți pentru industrie în următorii 10 ani”, a declarat Ashwini Vaishnaw, ministrul electronicii și tehnologiei informației.

Industria electronică din India a cunoscut o creștere în primii ani ai secolului 21, încurajată atât de politicile și stimulentele guvernamentale, cât și de investițiile internaționale. Electronica din India a parcurs mult din 2014. În 2014 India era din ce în ce mai dependentă nu doar de importurile de petrol, ci și de importurile de Electronice. În mod sistematic, de-a lungul anilor, India a construit un sector electronic. Astăzi, ca o consecință a politicilor guvernamentale conduse de prim-ministrul Shri Narendra Modi, India are o economie de producție de 76 de miliarde de dolari cu exporturi de 16 miliarde de dolari, cu o țintă de exporturi de 21 până la 25 de miliarde de dolari în anul viitor. 


Până în anul 2026, India și-a stabilit în mod clar obiectivul de producție de 300 de miliarde de dolari cu un export de 120 de miliarde de dolari. Sectorul IT din India este unul dintre cei mai mari contributori, cu o contribuție de 9% la PIB. 

Primele cinci destinații pentru exporturile de produse electronice fabricate in India sunt: ​​SUA, Emiratele Arabe Unite, China, Țările de Jos și Germania. Pentru telefoanele mobile din India, Asia de Sud, Africa și Orientul Mijlociu sunt piețe principale de import.


India importa 90% din telefoanele mobile interne în 2014, iar in acest moment  97% din toate telefoanele mobile care sunt produse în India. India a avut zero exporturi de telefoane mobile până în 2014 iar acum exportă telefoane în valoare de 6 miliarde de USD, i-Phones, telefoane Samsung și alte telefoane către consumatori din alte țări. 

India își propune să exporte telefoane mobile în valoare 16-20 miliarde USD  până în 2025-2026. O creștere de șase ori a exporturilor de electronice este posibilă în viitor, deoarece guvernele statelor colaborează cu Guvernul Indiei și folosesc schemele pe care prim-ministrul Narendra Modi le-a pus la punct, precum schemele PLI, pentru a atrage investiții. Guvernul a angajat aproape 17 miliarde USD în următorii șase ani în patru scheme PLI: Semiconductor și Design, Smartphones, IT Hardware și Componente.


Într-un recent, Document Vision 2.0, pregătit de Ministerul Electronicelor și Tehnologiei Informației (MeitY) și prezentat de India Cellular & Electronics Association (ICEA), produsele majore care se așteaptă să stimuleze creșterea producției de electronice din India sunt telefoanele mobile. , Hardware (hardware IT), electronice de larg consum (TV și audio), articole audio, iluminare cu LED, ansamblu de plăci de circuit imprimat (PCBA), echipamente de telecomunicații, componente electronice în vehicule electrice (EV) etc. Conform documentului, este o schimbare completă a strategiei privind viziunea de substituție a importurilor la „Fabricat în India pentru lume”.

Industria de fabricare a electronicelor a crescut de la 37,1 miliarde USD în 2015-2016 la 67,3 miliarde USD în 2020-21. Scopul Indiei este să devina un partener de încredere în lanțurile valorice globale. În ultima vreme, centrele de producție produse electronice devin rapid centre de cercetare a producției de electronice, inovare și locuri de muncă. Ei vor juca un rol important în viitor și vor modela Techade din India atât în ​​inovarea designului, cât și în fabricarea de electronice, care sunt domenii importante de interes pentru tineri.


Recent, India a înființat prima unitate de producție de celule cu litiu a Munoth Industries la Centrul de producție electronică din Tirupati, Andhra Pradesh. Acesta va fi o piatră de temelie spre trecerea treptată a Indiei de la mașinile pe bază de combustibil la mașini electrice la prețuri accesibile.

Semiconductor cipează blocurile de construcție de dimensiunea unei miniaturi ale aproape tuturor dispozitivelor electronice moderne de pe smartphone-uri, carduri ATM, computere și, de asemenea, mașini. În prezent, India depinde în principal de China, Taiwan și Coreea de Sud pentru furnizarea de semiconductori. Consumul de semiconductori al Indiei va depăși 80 de miliarde de dolari până în 2026.

Ambiția Indiei de a înființa o fabrică de semiconductori în țară se concretizează încet. În decembrie 2021, India și-a anunțat schema de stimulente legate de producție (PLI) de aproximativ 10 miliarde de dolari pentru a încuraja producția de semiconductori și afișaje în țară. Guvernul s-a legat de instituții precum Centrul Interuniversitar de Microelectronică (IMEC) din Belgia, Institutul de Cercetare în Tehnologia Industrială (ITRI) din Taiwan și Agenția pentru Știință, Tehnologie și Cercetare (A*STAR) din Singapore. Guvernul a înființat trei subcomitete pentru a verifica propunerile în cadrul Misiunii India Semiconductor (ISM).

Compania indiană Vedanta și compania taiwaneză Foxconn vor investi 19,5 miliarde USD pentru a înființa fabrici de producție de semiconductori și afișaje în Gujarat. Asociația în comun a obținut mai multe subvenții, de exemplu, pentru cheltuieli de capital și energie electrică din Gujarat pentru a înființa unitățile. Odată cu funcționarea acestei fabrici până în 2024, India va intra în clubul de elită a celor cinci națiuni care au capacitatea de a produce ecrane și semiconductori. Este un pas revoluționar pentru a alimenta producția electronică din India ca industrie, precum și pentru a o face mult mai accesibilă pentru consumatorii indieni.

Tranzițiile tehnologice, cum ar fi lansarea rețelelor 5G și IoT, conduc la adoptarea accelerată a produselor electronice. Inițiative precum proiectele „Digital India” și „Smart City” au crescut cererea pentru IoT pe piața dispozitivelor electronice și, fără îndoială, vor revolutiona o nouă eră pentru produsele electronice. ISD 100 % sunt permise pe ruta automată. În cazul articolelor electronice pentru apărare, ISD până la 49% sunt permise pe ruta automată și peste 49% prin aprobarea guvernului.

Consiliul de promovare a exporturilor de electronice și software (ESC) va organiza în perioada 27-29 martie 2023 la New Delhi INDIA ELECTRONICS EXPO, o întâlnire internațională de rețele B2B. Cele mai bune produse electronice din India și companii IoT își vor afișa produsele, capacitățile și inovațiile realizate în India în sectorul electronică și IoT. Acesta va fi un Reverse Buyer Seller Meet (RBSM) unic pentru hardware-ul electronic și industria IoT. 

Mai multe detalii despre acest eveniment pot fi accesate de pe site-ul www.indiaelectronicsexpo.com. Ambasada Indiei vă invita să participați la India Electronics Expo pentru a mărturii la evoluția pe care India a realizat-o în acest sector.

CITEȘTE ȘI:

India, următorul nivel de dezvoltare – prim-ministrul indian Narendra Mondi a lansat politica națională de logistică (P)

INDIA este unul dintre potențialii partenerii strategici în dezvoltarea sectorului energiei solare din România (P)

abonare newsletter