Actualitate

Firmă din Cluj, amendată cu 45.000 lei pentru munca „la negru”. Doi străini din Camerun, obligați să plece din România

O firmă din județul Cluj a fost amendată pentru munca „la negru”, după ce polițiștii de imigrări au depistat străini din Camerun care lucrau acolo ilegal. Doi dintre muncitori, obligați să părăsească România.

Doi străini din Camerun care lucrau ilegal la o firmă din Cluj, obligați să plece din România / Foto: Inspectoratul General pentru Imigrări Doi străini din Camerun care lucrau ilegal la o firmă din Cluj, obligați să plece din România / Foto: Inspectoratul General pentru Imigrări

 

 


Reprezentanții unei firme din Cluj au fost sancționați la sfârșitul săptămânii trecute cu o amendă în valoare de 45.000 lei, pentru primirea la muncă fără forme legale a trei cetăţeni din Camerun. 

 


Pe numele a doi străini care lucrau „la negru” la firma respectivă au fost emise decizii de returnare cu termen de plecare voluntară în 30 de zile.

„La data de 28 ianuarie a.c., politiștii de imigrări din Cluj, în urma acțiunilor întreprinse, au identificat fără forme legale la o societate comercială de pe raza de competență trei persoane (două femei și un bărbat), cu vârste cuprinse între 25 și 36 de ani, din Camerun, care nu aveau aviz de muncă.


În cauză a fost luată măsura sancționării societății cu amendă în valoare totală de 45.000 lei, iar ca urmare a acestei sancțiuni, societatea nu va mai putea obține avize de muncă pentru străini în următoarele 6 luni.

De asemenea în cazul a doi dintre străini a fost luată măsura revocării dreptului de ședere, fiind emise decizii de returnare cu termen de plecare voluntară în 30 de zile”, a transmis Serviciul pentru Imigrări al Județului Cluj.

CITEȘTE ȘI:

Gunoaie neridicate de câteva zile și mizerie în punctele gospodărești din tot Clujul. „Mă mir că nu ne mănâncă șobolanii!”

Programul medicilor care lucrează și la stat, și la privat. „Este problema fiecărui medic unde mai activează după cele 8 ore lucrate în spitalul public”

Ultimele Stiri
abonare newsletter