Actualitate

Zeci de protestatari îi solicită președintelui Iohannis demiterea ministrului Lucian Bode

Zeci de protestatari au cerut președintelui Klaus Iohannis, în cadrul unei manifestații organizate joi, în fața Palatului Cotroceni, demiterea ministrului de Interne (PNL) Lucian Bode, după verdictul de plagiat al Comisiei UBB.

Zeci de protestatari îi solicită președintelui Iohannis demiterea ministrului Lucian Bode/captură foto: Declic/Facebook.com Zeci de protestatari îi solicită președintelui Iohannis demiterea ministrului Lucian Bode/captură foto: Declic/Facebook.com

 

 


Tribunalul din Sălaj a respins, marți, ca nefondată cererea prin care ministrul de Interne, Lucian Bode, a încercat să blocheze a doua verificare a tezei sale de doctorat în cadrul Comisiei de etică a Universității Babeș-Bolyai din Cluj Napoca.

 


Câteva zeci de persoane au solicitat azi în stradă revocarea ministrului de Interne Lucian Bode, după ce Universitatea Babeș-Bolyai a arătat, săptămâna trecută, că lucrarea sa de doctorat este „profund viciată”.

Manifestanții au intonat „Imnul plagiatorilor” și i-au cerut președintelui Klaus Iohannis să ceară demisia ministrului Lucian Bode.


CITEȘTE ȘI:
Bode, întâmpinat de un protestatar pe Aeroportul Cluj: „Demisia! Rușinea Sălajului”

„Prin tăcerea față de plagiatul ministrului Bode, președintele Klaus Iohannis demonstrează că proiectul său de suflet este România Plagiată, nu România Educată. 


De aceea, cu ajutorul unui umorist, Declic a compus un nou imn Gaudeamus Igitur, denumit „Plagiamus Igitur”, pe care cetățenii îl vor cânta în fața Administrației Prezidențiale”, arată reprezentanții comunității Declic.

„Până acum, la Cotroceni s-au auzit doar greierii. Așa că puțină gălăgie sperăm că îl va trezi pe președinte. 


Îi cerem să nu uite că, în 2019, susținea că niciun plagiator nu poate face parte din Guvern. 

Azi pare că regula e fix invers: dacă ai plagiat prinzi un loc ca ministru. 

Îi solicităm să îl revoce din funcție pe ministrul Lucian Bode, plagiator dovedit”, a declarat Ana Racheleanu, campaigner Declic 

 

Zeci de protestatari îi solicită președintelui Iohannis demiterea ministrului Lucian Bode/captură foto: Declic Facebook.com

Versuri pe care cetățenii le-au cântat la Cotroceni:

Plagiamus igitur

Impostores sumus

Am copiat si am furat

In teza de doctorat

Cat e de penibil!

Avem titlu doctoral

cu o teza falsa

ca un secret militar

noi ne-o ținem la sertar

Nimeni sa n-o vada

Vivat academia

Vivant impostores

Vivat tasta control+C

Vivat tasta control+V

Doctori pe hartie!

Acțiunea Declic vine ca urmare a deciziei Universității Babeș-Bolyai, care a stabilit că  ministrul de Interne, Lucian Bode, a plagiat în teza de doctorat. 

Recent, rectorul UBB, profesorul Daniel David a arătat că dacă ministrul Lucian Bode nu va face corecturile la teză solicitate de UBB, precum și retragerea cărții publicate, universitatea clujeană se va adresa Consiliului Naţional de Etică, care poate să ia măsuri împotriva tezei de doctorat a lui Lucian Bode.

CITEȘTE ȘI:

Daniel David, în cazul plagiatului ministrului Lucian Bode: „Nu este sigur că s-au identificat toate problemele din teză”

Ultimele Stiri
abonare newsletter