Actualitate

Un șofer beat a fugit de polițiști prin cartierul Gheorgheni! Bărbatul avea și permisul suspendat

Mai mulți șoferi au fost prinși la volan beți, respectiv fără permis de conducere, pe drumurile din Cluj. Unul dintre ei a fugit de poliție prin cartierul Gheorgheni.

Tot mai mulți șoferi sunt prinși la volan băuți sau fără permis/ Foto: IPJ Cluj Tot mai mulți șoferi sunt prinși la volan băuți sau fără permis/ Foto: IPJ Cluj

 

 


Tot mai mulți șoferi sunt prinși la volan băuți sau fără permis

 


În data de 12 ianuarie, polițiștii au oprit o mașină pe Aleea Slănic din municipiul Cluj-Napoca, însă șoferul și-a continuat drumul.

CITEȘTE ȘI:
Proiect de lege: Șoferii băuți și fără permis care își ucid semenii, direct la închisoare
Un bărbat băut și FĂRĂ PERMIS de conducere a provocat un accident într-o localitate din Cluj

Polițiștii au pornit în urmărirea bărbatului, descoperind că acesta era băut, permisul suspendat, iar inspecția tehnică de la mașină expirată.


„La data de 12 ianuarie a.c., în jurul orei 01.20, polițiștii Secției 6 Poliție Cluj-Napoca au efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism condus pe Aleea Slănic din Cluj-Napoca, însă conducătorul acestuia nu a respectat indicațiile polițiștilor, continuându-și deplasarea.

Echipajul de poliție a pornit în urmărirea acestuia, fiind interceptat în scurt timp, pe strada Alexandru Vaida Voievod. În momentul verificării documentelor, polițiștii au constatat că bărbatul are dreptul de a conduce suspendat, iar inspecția tehnică periodică a autovehicului se afla în afara perioadei de valabilitate.


Totodată, polițiștii l-au testat pe acesta cu aparatul etilotest, fiind înregistrată concentrația de 0,30 mg./l. alcool pur în aerul expirat.

Astfel, în baza probatoriului administrat, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, fiind cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, a transmis Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Cluj.


De asemenea, tot în data de 12 ianuarie, un bărbat a fost prins la volan băut, în localitatea Buza.

„La data de 12 ianuarie a.c., în jurul orei 20.40, polițiștii Secției 7 Poliție Rurală Gherla au depistat un conducător auto în vârstă de 53 de ani, în timp ce conducea autoturismul pe DJ 161E, în localitatea Buza, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice.

Cel în cauză a fost testat cu aparatul etilotest fiind înregistrată concentrația de 0,46 mg./l. alcool pur în aerul expirat.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, a adăugat IPJ Cluj.

Bărbat din Hunedoara, prins la volan fără permis de conducere

„La data de 12 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca au dispus reținerea, pentru 24 de ore, față de un bărbat de 35 de ani, din județul Hunedoara, care a fost depistat conducând autoturismul fără a deține permis de conducere.

În urma solicitării documentelor, polițiștii au constatat că acesta nu deține permis de conducere, iar polița de asigurare pentru răspundere civilă auto și inspecția tehnică periodică sunt expirate.

În acest context, polițiștii au dispus reținerea certificatului și plăcuțelor de înmatriculare.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, a încheiat IPJ Cluj.

CITEȘTE ȘI:

Radare fixe pe străzile din municipiu. Boc: „Ar diminua numărul accidentelor, iar șoferii n-ar mai face «liniuțe»”

Accident între două mașini, la ieșire din Dej! Un bărbat de 70 de ani primește ajutor de la echipajul SMURD

abonare newsletter