Actualitate

Imagini impresionante din vârf de munte! Ninsoare viscolită la Vlădeasa, Cluj. VIDEO

Județul Cluj se află sub cod galben de vânt puternic și viscol la munte. Pe Vârful Vlădeasa a început să ningă viscolit joi după-masă, iar fenomenul a fost surprins de salvamontiști.

Ninge viscolit pe Vârful Vlădeasa în Cluj / Foto: captură ecran - Salvamont Vlădeasa Cluj Ninge viscolit pe Vârful Vlădeasa în Cluj / Foto: captură ecran - Salvamont Vlădeasa Cluj

 

 


Joi după-masa a început să ningă viscolit la munte în județul Cluj, pe Vârful Vlădeasa. Imagini impresionante cu fenomenul meteo au fost surprinse de salvamontiștii clujeni și postate pe rețelele de socializare. 

Județul Cluj se află sub cod galben de intensificări ale vântului și viscol la altitudini de peste 1700 m, în intervalul 05 ianuarie, ora 14 – 06 ianuarie, ora 12.


Efectele acestui cod galben se fac simțite în zona de munte. Atenționarea de vreme rea a fost emisă încă de miercuri, de Administrația Națională de Meteorologie a României, care a mai precizat următoarele:

„În intervalul menționat, la munte vântul va avea intensificări, cu viteze de 70...90 km/h, iar în zona înaltă (la peste 1700 m), rafalele vor depăși 100…120 km/h și temporar va ninge viscolit.  Local în Transilvania, temporar vor fi intensificări, cu viteze în general de 55...70 km/h. Notă: Intensificări ale vântului, cu viteze în general de 45...55 km/h, se vor semnala local și în restul teritoriului”, potrivit avertizării meteorologice.

CITEȘTE ȘI:

Zăpadă „ca în povești” la Vlădeasa, cota 1.400. Peisaje de iarnă, la munte, în Cluj. GALERIE FOTO

NINGE la Vlădeasa! Prima zăpadă s-a așternut deja în Cluj, la cota 1.400 - FOTO/ VIDEO

abonare newsletter