Actualitate

O legendă s-a stins din viață! A murit actorul Mitică Popescu

Actorul Mitică Popescu a murit marţi la Spitalul Elias din București. Acesta ar fi avut probleme cardiace, dar şi alte comorbidități.

Mitică Popescu s-a stins din viața la 86 de ani /FOTO:  tvr2.tvr.ro Mitică Popescu s-a stins din viața la 86 de ani /FOTO: tvr2.tvr.ro

 

 


Mitică Popescu va rămâne în istorie pentru performanțele memorabile din filme sau interpretări teatrale. Memorabil, în cariera sa cinematografică, rămâne rolul lui Cocoşilă din filmul „Moromeţii”, de Stere Gulea, în care a jucat alături de Victor Rebengiuc şi Luminiţa Gheorghiu. Un alt rol de referinţă este cel din filmul „Vânătoarea de vulpi” (regia Mircea Daneliuc, 1980), ecranizare a romanului „Nişte ţărani” de Dinu Săraru, în care Mitică Popescu are o apariţie ce a rămas întipărită în mintea privitorilor.


Cea mai mare parte a carierei, actorul Mitică Popescu a jucat pe scena Teatrului Mic din București. Acolo a realizat roluri de excepţie în piese precum „Să îmbrăcăm pe cei goi” de Pirandello, „Maestrul şi Margareta” de Bulgakov, sau „Nişte ţărani” de Dinu Săraru.


Pe lângă asta, actorul a prezentat una dintre cele mai longevive producţii ale TVR, emisiunea „D'ale lui Mitică” difuzată din 1999 la postul TVR 2. Acesta a mai fost decorat cu Ordinul naţional „Serviciul Credincios în grad de Cavaler” alături de alţi actori, „pentru devotamentul şi harul artistic puse în slujba teatrului românesc”. La cea de-a 17-a ediţie a galei Premiilor UNITER, Mitică Popescu a fost distins cu premiul UNITER pentru întreaga activitate. 

Nu în ultimul rând, marele artist a fost omagiat în cadrul Galei Premiilor Gopo cu „Premiul pentru Întreaga Carieră”.

CITEȘTE ȘI:

Peste jumătate de milion de români și-au petrecut Revelionul la concerte publice

33 de ani de la (re)nașterea TVR Cluj. Studioul de Radioteleviziune din Cluj, închis în ’85 la ordinul Elenei Ceaușescu

Etichete: actor tvr mort premiat
abonare newsletter