Actualitate

Controale la vânzătorii de petarde, înainte de Revelion. Polițiștii clujeni au confiscat materiale comercializate ilegal

Vânzătorii de petarde și artificii, vizați de controale ale Poliției Cluj. Au fost confiscate zeci de kilograme de petarde într-o singură zi.

Controale la vânzătorii de petarde, înainte de Revelion. FOTO: Pixabay Controale la vânzătorii de petarde, înainte de Revelion. FOTO: Pixabay

 

 


Polițiștii Serviciului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase Cluj au continuat vineri, 30 decembrie, activitățile de prevenire și combatere a deținerii și comercializării, fără drept, de articole pirotehnice.

 


În acest context au fost efectuate 15 controale pe raza județului, la persoane juridice, fiind constatate 4 infracțiuni și indisponibilizate 95 de kilograme de articole pirotehnice din categoriile P1, F1, F2 și F3, în valoare totală de 6.000 de lei.

IGPR: 153 de tone de articole pirotehnice, confiscate

La nivel național, poliţiştii au confiscat 153 de tone de articole pirotehnice, în valoare de peste 7,8 milioane de lei, în urma unor controale efectuate în cadrul acţiunii „Foc de artificii 2022 - 2023”, din 21 noiembrie și până în prezent.


Potrivit unui comunicat al Poliţiei Române, au fost verificate 1.844 de persoane fizice şi juridice autorizate, fiind efectuate 5.380 de acţiuni în complexe, pieţe şi alte obiective. Pe timpul desfăşurării acţiunilor au fost identificate 1.166 de persoane fizice şi juridice neautorizate.

În urma acestor activităţi, au fost efectuate 503 percheziţii şi au fost înregistrate 1.098 de dosare penale în care sunt cercetate 1.285 de persoane. De asemenea, au fost constatate 1.249 de infracţiuni şi aplicate 302 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 471.950 de lei.


Au fost reţinute 12 persoane, faţă de patru fiind dispusă măsura controlului judiciar.

CITEȘTE ȘI:

CONTROALE la vânzătorii de petarde din Cluj, în pragul Crăciunului. 850 de kilograme de artificii, scoase de pe piață - FOTO

abonare newsletter