Actualitate

Zile „de foc” pentru salvamontiștii clujeni. Zeci de persoane salvate și mai multe transportate la spital

Vacanța de iarnă, solicitantă pentru salvamontiști. 21 de persoane au fost salvate de salvamontiștii din România în ultimele 24 de ore, iar șapte dintre ele au ajuns la spital.

Vacanța de iarnă, solicitantă pentru salvamontiști. FOTO: Salvamont Brașov Vacanța de iarnă, solicitantă pentru salvamontiști. FOTO: Salvamont Brașov

 

 


Dispeceratul Naţional Salvamont a primit, în ultimele 24 de ore, 22 de apeluri prin care se solicita intervenţia de urgenţă.

 


Au fost cinci apeluri în Gorj, patru în Cluj, câte trei în Lupeni şi Sibiu, două în Maramureş şi tot atâtea în Voineasa şi câte unul în Mureş, Vrancea şi Caraş-Severin.

„În cazul acestor intervenţii au fost salvate 21 persoane, dintre acestea 7 fiind predate la Ambulanţă sau SMURD pentru transport la spital. S-au mai primit 26 apeluri prin care se solicitau sfaturi şi informaţii despre diferite trasee turistice din zona montană”, au precizat reprezentanţii Dispeceratului Naţional Salvamont pe Facebook.


„De-a v-ați ascunselea” cu salvamontiștii

Mai există, însă, și apeluri care alertează echipajele de salvare fără ca cineva să fie cu adevărat în pericol. Un astfel de caz a avut loc luni, în a doua zi de Crăciun, la Brașov. Un bărbat a cerut ajutorul salvamontiștilor, arătând că s-a rătăcit în apropierea Vârfului Omu. 

Ulterior, bărbatul a devenit recalcitrant și nu a dorit să coopereze cu salvatorii, iar după circa cinci ore de căutări, le-a spus acestora că nu mai are nevoie de ajutor.


„Reamintim tuturor cetăţenilor faptul că Sistemul Naţional Unic pentru Situaţii de Urgenţă este destinat unor urgenţe reale şi vă rugăm ca, în momentul în care apelaţi numărul unic de urgenţă 112, să oferiţi informaţii cât mai exacte şi să colaboraţi cu echipele de salvare!”, se mai arată în postarea celor de la Salvamont Braşov.

CITEȘTE ȘI:

Incredibil! Un bărbat le-a ținut morală salvamontiștilor și s-a „ascuns” de ei după ce i-a chemat pentru că s-a rătăcit pe munte

Ultimele Stiri
abonare newsletter