Actualitate

Trei tineri au intrat pe geam într-o biserică din Turda și au furat sistemul de sonorizare! Cum au fost pedepsiți?

Trei tineri au intrat prin efracție într-o biserică din Turda și au furat sistemul de sonorizare. Doi dintre talhari au fost arestați preventiv, iar cel de-al treilea a fost plasat sub control judiciar.

Trei tineri au dat spargerea într-o biserică / Foto: Google Maps

 

 


La data de 24 noiembrie, magistrații Judecătoriei Turda au dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile, față de doi tineri de 17 și 22 de ani și măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile, în cazul unuia în vârstă de 15 ani, pentru că înainte cu câteva săptămâni cei trei au spart o biserică.

 


Polițiștii spun că este vorba despre o biserică de pe strada 22 decembrie 1989, iar singurul lăcaș de cult de pe acea stradă este Biserica Sfântul Ioan Botezătorul.

Tinerii sunt cercetați pentru tâlhărie calificată, în cadrul unui dosar penal instrumentat de polițiștii Biroului de Investigații Criminale Turda, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Turda.


„În fapt, la data de 7 noiembrie a.c., Poliția municipiului Turda a fost sesizată despre comiterea unei infracțiuni care a avut loc pe strada 22 Decembrie 1989 din municipiul Turda, unde, persoane necunoscute, prin escaladarea unui geam, ar fi pătruns în interiorul unui lăcaș de cult, de unde ar fi sustras un sistem de sonorizare.

În momentul comiterii faptei, aceștia au fost surprinși de alte persoane, iar pentru a-și asigura scăparea, s-ar fi manifestat agresiv.


Polițiștii au derulat activități pentru documentarea și identificarea persoanelor bănuite, iar în baza probatoriului administrat a fost dispusă reținerea acestora, ulterior fiind prezentați magistraților pentru luarea unor noi măsuri preventive. În cauză cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tâlhărie calificată”, a transmis IPJ Cluj.

CITEȘTE ȘI:

Biserica Sf. Mihail a fost VANDALIZATĂ. Hoții au furat 3.000 de lei din cutia milei - FOTO

Hoțul care a furat din cutia milei a Bisericii Sf. Mihail „a spart” banii la păcănele

Ultimele Stiri
abonare newsletter