Actualitate

Spectacol cu drone în Cluj, de 1 decembrie! Boc: „Încet, vom renunța la focul de artificii”

În acest an, cu ocazia zilei de 1 decembrie, în Cluj-Napoca va avea loc un spectacol cu drone, care va prelua locul artificiilor în viitor. Însă focul de artificii nu va dispărea din acest an.

Spectacol cu drone de 1 decembrie, în Cluj / Foto: Emil Boc - Facebook Spectacol cu drone de 1 decembrie, în Cluj / Foto: Emil Boc - Facebook

 

 


La fel ca de Zilele Clujului, de 1 decembrie - Ziua Națională a României - va avea loc un spectacol cu drone, pe lângă focul tradițional de artificii.

Acest spectacol cu drone, însă, în curând va înlocui artificiile, despre  care primarul Emil Boc spune că au multe dezavantaje. „Încet, dar sigur, se va renunța la focul de artificii”, susține Boc:


„Va fi un spectacol cu drone. Nu e o noutate, am avut și la Zilele Clujului, pentru că este practic noua tendință care se va impune încet, dar sigur, în Europa și în lume. Încet, dar sigur se va renunța la focul de artificii și se va trece la acest tip de spectacole.

Noi facem această tranziție ușoară. Deocamdată vom avea și foc de artificii și spectacol de drone, urmând ca în viitor lucrurile să se ducă spre aceste tipuri de spectacole care sunt, repet, au și mai multe avantaje decât dezavantajele focurilor de artificii. Veți vedea. Cel puțin impresia pe care am avut-o la Zilele Clujulu și pe care alții au avut-o a fost una foarte pozitivă, ceea ce ne-a încurajat să mergem în această direcție. În concluzie, deocamdată mergem în paralel cu amândouă. Vom avea ambele tipuri de spectacol, dar pe termen mediu ne vom duce spre spectacole cu drone sau alte tipuri de tehnologii moderne utilizate în prezent: mappingurile, joc de lasere, jocuri de lumini bazate pe aceste elemente. Sunt lucruri care țin de tehnologia prezentului și viitorului. Suntem primul oraș din România care dăm un asemenea ton”, a declarat Emil Boc în cadrul unei emisiuni radio.


Pe lângă spectacolul cu drone și focul de artificii, cu ocazia zilei de 1 decembrie Primăria organizează diverse spectacole în centru. În aceeași zi, la fel ca în fiecare an, va fi pornit iluminatul festiv de Crăciun în tot orașul:

„Vom mai avea spectacole în Piața Unirii, muzică populară, muzică de toate felurile, de toate gusturile. Inna va veni într-un spectacol de excepție seara, e o artistă îndrăgită. Continuăm cu deschiderea iluminatului festiv în tot orașul, de 1 decembrie. Acum l-am deschis doar unde e Târgul de Crăciun, dar 1 decembrie dintotdeauna a fost ziua în care întregul oraș a fost iluminat, acolo unde s-au montat beculețele”, a mai spus Emil Boc. 

CITEȘTE ȘI:

Minivacanţa de 1 Decembrie vine cu vreme caldă, cu 13 - 14 grade în sud-est

FOTO. Cum arată parcul de la Teatrul Național? Pregătiri pentru parada militară de 1 Decembrie

Ultimele Stiri
abonare newsletter