Actualitate

Atenție, șoferi! Vizibilitate scăzută sub 150 de metri pe A3, Câmpia Turzii-Nădășelu din cauza ceții

Pe A3 se circulă în condiții de ceață! Fenomenul meteo reduce vizibilitatea sub 150 de metri pe autostradă, în zonele Câmpia Turzii-Nădășelu și Târgu Mureș-Chețani.

Vizibilitate scăzută în trafic din cauza ceții / Foto: depositphotos.com Vizibilitate scăzută în trafic din cauza ceții / Foto: depositphotos.com

 

 


Centrul Infotrafic al Poliției Române informează că, de la ora 18:30, sunt semnalate condiții de ceață.

 


Astfel, pe autostrada A3 se circulă în condiții de ceață în zonele Câmpia Turzii-Nădășelu și Târgu Mureș-Chețani. Vizibilitatea este redusă între 100 și 150 de metri.

De asemenea, acest fenomen meteo reduce vizibilitatea în trafic sub 200 metri, izolat chiar sub 50 de metri, pe mai multe drumuri din județele Alba, Brașov, Covasna, Mureș ți Harghita.


Pe timp de ceaţă, în afară de reducerea vitezei, mărirea distanţei în mers şi folosirea corespunzătoare a luminilor, în ceea ce priveşte autostrăzile trebuie respectate şi alte reguli specifice:

  •  nu opriţi pe benzile de circulaţie şi pe banda de urgenţă!
  •  în cazul unei pene sau defecţiuni tehnice, porniţi luminile de avarie, echipaţi-vă cu vesta reflectorizantă, scoateţi pasagerii din autovehicul în afara părţii carosabile şi amplasaţi triunghiurile reflectorizante, unul după celălalt, la distanţe mai mari!

CITEȘTE ȘI:

Vine iarna! Se închide circulația pe Transalpina și Transfăgărășan

Temperaturile scad semnificativ. Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni

Ultimele Stiri
abonare newsletter