Actualitate

Temperaturile scad semnificativ. Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni

Temperaturile vor înregistra o scădere constantă pe întreg teritoriul țării în următoarele două săptămâni. În Transilvania cresc șansele de ploaie.

Vremea se răcește semnficiativ în următoarele două săptămâni/ sursa foto: monitorulcj.ro Vremea se răcește semnficiativ în următoarele două săptămâni/ sursa foto: monitorulcj.ro

 

 


Vremea se răcește considerabil în toată țara, începând din această săptămână, iar temperaturile medii se vor afla într-o continuă scădere, de la 14-16 grade se va ajunge la 4-6 grade, potrivit Administrației Naționale de Meteorologie.

 


ANM a publicat luni prognoza pentru perioada 14 - 27 noiembrie:

TRANSILVANIA


În prima săptămână din interval, valorile termice diurne vor avea tendința de scădere de la medii de 11...12 grade, spre medii de 4...5 grade – valori apropiate de mediile multianuale specifice perioadei. 

În a doua jumătate a intervalului, temperaturile maxime vor avea tendința de creștere până spre medii de 8...9 grade. 


Temperaturile minime vor avea variații în primele zile din interval, cu medii ce vor crește de la -1 grad spre 5 grade, dar după data de 17 noiembrie media minimelor va oscila în jurul a 0 grade. 

Probabilitatea pentru precipitații va fi ridicată în intervalul 17-22 noiembrie și cu tendința de creștere după 25 noiembrie.


LA MUNTE

Temperaturile maxime vor fi în scădere în prima jumătate a intervalului, de la medii de 9...10 grade, până spre 0 grade – valori apropiate de normele pentru a doua decadă a lunii noiembrie. 

În a doua săptămână din interval, temperaturile diurne vor avea tendința de creștere ușoară până spre medii în jurul a 4 grade. Valorile nocturne vor avea ușoare variații în primele zile din interval, cu medii în jurul a 1 grad. 

După data de 17 noiembrie, media minimelor va fi în scădere, iar până la sfârșitul intervalului de anticipație va oscila în jurul a -2 grade. Probabilitatea de precipitații va fi ridicată în intervalul 17-22 noiembrie și cu tendința de creștere după 25 noiembrie.

Prognoza meteo pentru această săptămână în Cluj-Napoca

Vremea în Cluj-Napoca în următoarea săptămână, potrivit prognozei AccuWeather:

  • Luni, 14 noiembrie: Maxima 12 grade Celsius, minima 2 grade Celsius. Șansele de ploaie sunt de 8%, iar cerul va fi în mare parte acoperit de nori.
  • Marți, 15 noiembrie: Parțial însorit, temperaturi maxime de 12 de grade Celsius, iar minime de 2 grade Celsius. Șansele de ploaie sunt de 8%.
  • Miercuri, 16 noiembrie: Cer în mare parte acoperit de nori. Șansele de ploaie cresc la 65%. Maxima zilei ajunge la 11 grade Celsius, iar minima la 5 grade.
  • Joi, 17 noiembrie: Șansele de ploaie cresc și mai mult (98%). Temperaturi maxime de 10 de grade Celsius, iar minime de 4 grade Celsius.
  • Vineri, 18 noiembrie: Cer în mare parte acoperit de nori. Șansele de ploaie sunt de 65%. Maxima zilei ajunge la 9 grade Celsius, iar minima va fi de un grad.

CITEȘTE ȘI:

Vremea se răcește semnificativ în Cluj! Se întorc ploile și temperaturile scăzute

abonare newsletter