Actualitate

Atenție, șoferi! Ceață abundentă la coborâre din Feleacu. Vizibilitate scăzută în trafic. VIDEO

Ceața abundentă s-a așternut peste Feleacu, iar șoferii trebuie să fie atenți când circulă spre sau dinspre Cluj-Napoca. Vizibilitatea e scăzută pe drum.

Ceață în Feleacu. Șoferii trebuie să fie atenți când coboară spre Cluj-Napoca / Foto: monitorulcj.ro Ceață în Feleacu. Șoferii trebuie să fie atenți când coboară spre Cluj-Napoca / Foto: monitorulcj.ro

 

 


Deși meteorologii nu au emis o avertizare care să fie valabilă și în prezent, pe direcția Feleacu - Cluj-Napoca s-a așternut un strat de ceață abundentă care  scade semnificativ vizibilitatea în trafic.

Astfel, șoferii trebuie să conducă mai prudent decât de obicei pentru a evita accidentele. În videoclip-ul atașat în articol vedeți cum se circulă la coborâre dinspre Feleacu spre Cluj-Napoca. 


În aceste condiții, polițiștii îi îndrumă pe șoferi să adapteze viteza, să mărească distanţa de siguranță între mașini și să evite oprirea pe benzile de circulaţie sau pe banda de urgenţă, unde e cazul.

De asemenea, folosiți luminile de ceață și nu vă angajați în efectuarea de manevre periculoase în condiții de vizibilitate redusă.


Recomandări pentru șoferi în sezonul rece

Având în vedere că am intrat în sezonul rece, șoferii trebuie să țină cont de câteva lucruri atunci când circulă pe drumurile publice.

Recomandările polițiștilor pentru șoferi, în sezonul rece:


  •  Să vă echipați mașinile corespunzător sezonului rece, precum și în funcție de traseele pe care urmează să le parcurgeți, distanța și timpul fiind elemente importante de care trebuie să țineți cont.
  •  Evitați acționarea bruscă a mecanismelor de direcție și frânare, folosiți cu precădere frâna de motor!
  •  Adaptaţi viteza permanent la condiţiile de drum (carosabil umed, acoperit cu polei, zăpadă sau gheaţă)!
  •  Circulaţi cu o viteză care să nu depăşească 30 km/h în localităţi, sau 50 km/h în afara lor, când partea carosabilă este acoperită cu polei, gheaţă, zăpadă bătătorită, mâzgă sau piatră cubică umedă!
  • Nu uitați că distanța necesară pentru frânare în cazul în care anvelopa nu este corespunzătoare este simțitor mai mare, iar siguranța, pe cale de consecință, atât a conducătorului cât și a celorlalți participanți la trafic, poate fi pusă în pericol!

CITEȘTE ȘI:

Vremea se răcește considerabil în Cluj! Ce măsuri iau autoritățile pentru persoanele fără adăpost

Vești proaste pentru șoferi! Polițiștii locali pot da amenzi de circulație de până la 14.500 lei. Codul Rutier se modifică

Ultimele Stiri
abonare newsletter