Actualitate

Animale agitate și speriate de pasionații de motociclete, în pădurile din Cluj. „Bestiile cu ATV se mișcă repede și scapă de jandarmi”

Iubitorii de animale reclamă că în pădurea de la Tufele Roșii, în zona Pata Rât, animalele ar fi speriate și agitate din cauza pasionaților de enduro, care ar circula haotic prin zonă.

sursă foto captură video Facebook Transylvania Enduro sursă foto captură video Facebook Transylvania Enduro

 

„În pădurea de la Tufele Roșii (lângă groapa de gunoi, Pata Rât) sunt mașini fără număr de înmatriculare, motociclete și ATV care circulă haotic prin pădure, iar animalele sălbatice sunt speriate și agitate. Iepuri și căprioare fug dezorientați și speriați (nu am reușit să fac poză)”, este mesajul postat pe grupul de Facebook Protectia Animalelor Cluj.


Clujenii susține că aceste curse sunt la ordinea zilei, autoritățile cunoscând situația, dar nu intervin.

„Se știe și despre asta. Trebuie chemați jandarmii prin 112, doar că bestiile cu ATV se mișcă repede și vor scăpa” sau „Din păcate, jandarmii stau și se uită la tot circul! Am văzut o mașină care face și drifturi”, sunt doar o parte din comentarii.


Mai mult, la această postare, un internaut a postat un link de pe pagina de Facebook Transylvania Enduro, cu o filmare în direct din pădure, cu pasionații de enduro/cross, fără să menționeze dacă aceștia sunt tinerii care și-au turat motoarele astăzi.

CITEȘTE ȘI:

Animalele de companie din Ungaria sunt duse înapoi la adăposturi de proprietarii care nu își mai permit să le cumpere mâncare: „Trăim de pe o zi pe alta”

Cetățeni „fără stăpân”: Coșurile de gunoi pentru animale au ajuns depozite de deșeuri

Raport: Numărul animalelor sălbatice a scăzut cu 70% în ultimii 50 de ani

abonare newsletter