Actualitate

Șoferi drogați, beți sau fără permis, „trași pe dreapta” în acest weekend, la Cluj

Mai mulți șoferi s-au ales cu dosar penal sau arestați preventiv, după ce au fost prinși în weekend conducând prin Cluj beți, drogați sau fără permis.

Mai mulți șoferi s-au ales cu dosar penal sau arestați preventiv, după ce au fost prinși în weekend conducând prin Cluj beți, drogați sau fără permis/ Foto: IPJ Cluj Mai mulți șoferi s-au ales cu dosar penal sau arestați preventiv, după ce au fost prinși în weekend conducând prin Cluj beți, drogați sau fără permis/ Foto: IPJ Cluj

 

 


Un bărbat de 66 de ani din Cluj-Napoca a fost prins la volan cu o alcoolemie de 1,41 mg/l.

 


 

„La data de 22 octombrie a.c., polițiștii Biroului Rutier Cluj au dispus reținerea pentru 24 de ore a unui conducător auto în vârstă de 66 de ani, din municipiul Cluj-Napoca, depistat sub influența băuturilor alcoolice. La baza aspectelor constatate și a măsurilor legale luate de către polițiști se regăsește responsabilitatea civică manifestată de un alt participant la trafic, care a sesizat situația observată.


În fapt, în jurul orei 14.50, polițiștii rutieri au fost sesizați de către un conducător auto în vârstă de 44 de ani, din municipiul Cluj-Napoca, care preciza că a reușit blocarea autoturismului unui bărbat aflat sub influența alcoolului. Din relatările acestuia a reieșit faptul că respectivul conducător auto, bărbat în vârstă de 66 de ani, ar fi avut deplasare sinuoasă, punând astfel în primejdie siguranța pietonilor și a altor participanți la trafic.

Testarea cu aparatul etilotest a bărbatului a indicat o concentrație de 1,41 mg/l alcool pur în aerul concentrat, ulterior fiind condus la o unitate medicală pentru recoltarea mostrelor biologice. În urma probatoriului administrat, acesta a fost reținut pentru 24 de ore, în cauză fiind continuate cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”, a transmis IPJ Cluj.


Șoferi prinși drogați la volan, în Dej și Câmpia Turzii

Un bărbat și un tânăr au fost prinși de polițiști în timp ce conduceau sub influența drogurilor.

„La data de 22 octombrie, în jurul orei 04.00, în cadrul activităților derulate în municipiul Turda, polițiștii rutieri din cadrul Poliției municipiului au oprit un autoturism condus pe strada Câmpiei, de un bărbat de 48 de ani, din municipiul Câmpia Turzii. Acesta a fost testat cu aparatul drugtest, rezultatul indicând prezența substanțelor psihoactive. În urma testării a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea mostrelor biologice necesare determinării cu exactitate a substanțelor rezultate. 


La aceeași dată, în jurul orei 00.50, polițiștii de ordine publică din cadrul Poliției municipiului Dej au oprit pentru verificări un conducător auto, în vârstă de 20 de ani, care se deplasa cu un autoturism pe strada Fagului. Tânărul a fost testat cu aparatul drugtest, iar rezultatul a indicat prezența substanțelor interzise, fiind astfel condus la spital pentru recoltarea probelor biologice”, a adăugat IPJ Cluj.

Fără permis de conducere sau cu permisul suspendat, pe drumurile din Cluj

„La data de 22 octombrie a.c., în jurul orei 16.30, polițiștii Secției 4 Poliție Rurală Câmpia Turzii au depistat un bărbat de 35 de ani, în timp ce conducea un autoturism pe DC56, în localitatea Boian, deși nu deținea permis de conducere.

La data de 23 octombrie a.c., în jurul orei 11.15, un tânăr de 21 de ani, a fost depistat de polițiștii orașului Huedin, în timpul deplasării acestuia cu un autoturism, pe DN 1R, în afara localității Călățele, fără a deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În cursul aceleiași zile, în jurul 09.20, polițiștii Secției 7 Poliție Rurală Gherla au depistat un bărbat de 48 de ani, din județul Maramureș, care se deplasa cu un autoturism pe DN 1C, pe raza localității Bonțida, deși avea permisul de conducere anulat.

La aceeași dată, în jurul orei 23.55, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Câmpia Turzii au oprit pentru control un autoturism condus de un bărbat de 445 de ani, pe strada Gheorghe Barițiu, deși avea dreptul de a conduce suspendat”, a transmis IPJ Cluj.

Arestat preventiv după ce a condus drogat și fără permis

„La data de 22 octombrie a.c., un tânăr în vârstă de 27 de ani, din comuna Gilău, a fost reținut pentru 24 de ore de polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Florești, iar ulterior arestat preventiv pentru 30 de zile, pentru săvârșirea de infracțiuni la regimul rutier.

Cel în cauză a fost depistat de polițiști în cursul aceleiași zile, în jurul orei 16.50, în timp ce conducea un autoturism, pe DN1 E60, în localitatea Gilău, fără a deține permis de conducere.

De asemenea, rezultatul testării drugtest a indicat prezența substanțelor interzise, fiind astfel condus la spital pentru recoltarea probelor biologice.

Probatoriul administrat a condus la reținerea acestuia pentru 24 de ore și dispunerea ulterioară a arestării preventive pentru 30 de zile”, a transmis Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Cluj.

 

CITEȘTE ȘI:

Un șofer beat de 83 de ani a provocat un accident. Nu a reușit să sufle în etilotest și a refuzat prelevarea de probe

Minor de 14 ani pe bicicletă, lovit de o mașină condusă de un șofer BEAT, în Turda

Un şofer drogat s-a răsturnat cu maşina; doi răniţi, dintre care unul în stare de inconştienţă

Ultimele Stiri
abonare newsletter