Actualitate

Procurorii DNA l-au reținut pe fostul șef al IPJ Cluj, Mircea Rus

Procurorii DNA i-au reținut, joi, pe fostul șef al Inspectoratului de Poliție Cluj, Mircea Rus, pe adjunctul instituției, Daniel Sorin Graur, și pe șeful de la resurse umane, potrivit surselor G4Media.ro.

Mircea Rus Mircea Rus

 

Mircea Rus este suspect de abuz în serviciu în formă continuată pentru anumite delegări de funcții pe care le-ar fi făcut în urma vacantării posturilor unor șefi de poliții orășenești, potrivit surselor.


Mircea Rus a fost înlocuit din funcție în urmă cu aproximativ o lună, însă Daniel Sorin Graur este în funcția de adjunct al șefului IPJ.

În septembrie 2022, șeful Inspectoratului de Poliție Județean Cluj, Mircea Rus, a fost demis din funcție.


„Centrul de Informare și Relații Publice din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române este abilitat să comunice următoarele: Cu data de 2 septembrie 2022, comisar-șef de poliție Mircea Ion Rus a fost eliberat din funcția de inspector-șef al Inspectoratului de Poliție Județean Cluj și pus la dispoziție. Conform fișei postului, atribuțiile funcției de inspector-șef al Inspectoratului de Poliție Județean Cluj vor fi preluate de unul dintre cei doi adjuncți ai inspectorului-șef al Inspectoratului de Poliție Județean Cluj”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului General al Poliției Române.

Potrivit surselor citate de publicația Ziarul Clujean, printre motivele invocate pentru retragerea autorizației ORNISS s-ar număra influențele politice și gestionarea defectuoasă a unor informații. Mircea Rus a fost cercetat disciplinar după ce și-ar fi „instalat” ilegal iubita în funcția de șef al Secției de Poliție nr. 3, scria Gazeta de Cluj în martie 2022. El ar fi aranjat un concurs pentru ocuparea funcției de șef al Secției 3 Poliție pentru iubita sa.


Mutat inexplicabil la Ialomița, în 2020

În mai 2020, comisarul șef Rus Mircea Ion a fost detașat din fruntea IPJ Cluj, pe funcția de Inspector șef la IPJ Ialomița, printr-un ordin al Ministerului Afacerilor Interne. Mircea Rus urma să își petreacă 3 luni în Ialomița, însă s-a întors pe postul din CLuj cu două săptămâni mai devreme.

Motivul acestei mutări ar fi fost că şeful de la IPJ Ialomiţa a intrat într-un conflict grav cu prefectul judeţului. Ca urmare a certurilor dintre cei doi, şeful IPJ Ialomiţa a ajuns la Ordine Publică, iar comandantul IPJ Cluj a fost detaşat pe o perioadă de trei luni de zile la conducerea IPJ Ialomiţa. Poziţia lui Mircea Rus a fost ocupată temporar de către Ciprian Rus, şeful Poliţiei municipale Cluj-Napoca.

CITEȘTE ȘI:

Șeful Poliției Cluj, Mircea Rus, a fost DEMIS

Mircea Rus NU mai este în fruntea poliției județului Cluj. Cine îi ia locul?

Mircea Rus, de la împuternicit al IPJ Cluj la șef cu drepturi depline

abonare newsletter