Actualitate

Mircea Rus, de la împuternicit al IPJ Cluj la șef cu drepturi depline

După o perioadă îndelungată în care Poliția clujeană a avut șefi interimari, IPJ Cluj are un comandat titular pe post: fostul șef al Biroului de Investigații Criminale (BIC), Mircea Rus, a promovat examenul pentru ocuparea funcției de șef al Inspectoratului de Poliție Județean Cluj.

Mircea Rus a mai avut o tentativă de obținere a funcției participând la concursul din 2017, însă nu a promovat examenul, obținând nota 3.

„Nu știu dacă folosesc cuvinte foarte mari, dar pentru mine promovarea acestui examen a însemnat încununarea unei cariere pe care mi-am dedicat-o acestei profesii. În ce măsură va fi un lucru bun sau rău pentru IPJ, rămâne ca timpul să decidă, dar eu cred că am suficientă experiență și cunosc suficient de bine lucrurile din inspectoratul acesta. Diferența dintre un împuternicit și un șef care a obținut un mandat pe acest post o reprezintă colaborările mai stabile. Probabil că va fi mai multă încredere în IPJ ca și stabilitate. În prezent, în executivul IPJ Cluj nu mai există împuterniciți. Astăzi mă întorc de la București, o să mă odihnesc și de mâine dimineață îmi reiau atribuțiile. Sunt foarte multe lucruri de făcut și în momentul acesta nu îmi permit să îmi iau un concediu. Ultimele luni au reprezentat o perioadă foarte satisfăcătoare, plină de provocări. IPJ Cluj a trecut cu brio peste Untold, Electric Castle, proteste și  referendum”,  declarat pentru Ziar de Cluj, șeful Inspectoratului de Poliție Județean Cluj, Mircea Rus.


În urmă cu două săptămâni, comisarul Daniel Graur a promovat și el examenul pentru ocuparea funcției de adjunct al IPJ Cluj.

Formațiunea completă din executivul IPJ, după promovarea concursurilor, este următoarea: Mircea Rus - șef IPJ Cluj, Daniel Graur și Constantin Ilea - adjuncți ai IPJ Cluj.


Comisarul șef de poliție Rus Mircea are o vechime în Poliția Cluj. El a condus Biroul de Investigații Criminale din cadrul IPJ Cluj.

În ultimii ani, la conducerea IPJ Cluj s-au perindat chestorul Tudor Grindean, parașutat la Cluj de la Alba, Ciprian Miron, fost adjunct al şefului Poliţiei Municipiului Alba Iulia și Constantin Ilea.


La concursul organizat anul trecut pentru conducerea IPJ Cluj, Miron a luat nota cinci și a fost respins, dar cu toate acestea a fost promovat în funcția de secretar de stat. În locul lui a fost numit comisarul șef Constantin Ilea care s-a evidențiat după ce a fost prins de presă că vine la serviciu cu un autoturism declarat furat în Italia. Ilea a spus că el nu știa că mașina este furată.

Ultimele Stiri
abonare newsletter