Actualitate

Tur ghidat cu bicicleta pe malul Someșului până la Lacul Gilău. VEZI care este traseul

Clujenii dornici de o „evadare” din aglomerația urbană au ocazia de a participa la un tur ghidat pe bicicletă care va avea loc, sâmbătă, 22 octombrie.

Someș Delivery 2021 - Tur ghidat pe biciclete Cluj-Gilău/ Foto: Clubul de Cicloturism "Napoca"/Facebook Someș Delivery 2021 - Tur ghidat pe biciclete Cluj-Gilău/ Foto: Clubul de Cicloturism "Napoca"/Facebook

 

 


Clujenii au ocazia de a participa la un tur ghidat pe biciclete pe ruta Cluj-Napoca – Florești – Gilău – Florești – Cluj-Napoca.

 


„Atelierul cetățenesc pe două roți este format dintr-un tur ghidat pe biciclete Cluj-Florești -Gilău-Florești-Cluj (circa 30 km, dificultate scăzută), însoțit de prezentări și discuții libere (care vor avea loc la Motel Gilău) și de o cartare participativă a impresiilor participanților la tur, dar și a așteptărilor și dorințelor oamenilor în legătură cu viitorul Culoarului verde - albastru al Someșului, alături de o vizită la Uzina de Apă Gilău și/sau o vizită la Muzeul Apei Cluj”, au transmis organizatorii.

Turul va fi condus de Radu Mititean, ghid de turism, autor de hărți cicloturistice și director executiv al Clubului de Cicloturism Napoca.


Organizatorii propun clujenilor o dezbatere cu reprezentanți ai administrației locale, ai instituțiilor cu rol în gestiunea apelor și cu membri ai societății civile. În dezbatere, accentul principal va fi pe calitatea Apei din Someș și din lacurile de acumulare, factorii care o periclitează precum gunoaie, construcții pe maluri fără canalizare, accesul la malurile apelor etc.

Programul turului ghidat

  • 9:30 Parcare Cora - Întâlnire tur ghidat Cluj-Gilău. Plecare în grup pe biciclete via str. Bucium - str. Paul Ioan - str. Donath - baraj Florești
  • 10:30 Baraj Florești - Pauză de regrupare, discuții, întâlnire cu participanți veniți din Florești, apoi pedalare pe malul drept al Someșului Mic
  • 11:30 Motel Gilău - Întâlnire cu participanții care se alătură din Gilău și cu cei care vin cu mașina din Cluj sau Florești. Prezentare Radu Mititean despre calitatea apei și alimentarea cu apă și discuții cu responsabilii Companiei de Apă Someș (CAS) și ai Administrației Bazinale de Apă Someș-Tisa din cadrul Administrației Naționale „Apele Române” (ANAR)
  • 14:00 Retur spre Cluj pe biciclete, autoturisme, pe jos, transport public etc. Vizită Uzina de Apă Gilău și Muzeul Apei
  • 16:30 Sorire în Cluj în parcarea Cora

Cei care doresc să participe o pot face AICI


Înscrierile sunt deschise până în 20 octombrie 2022, 23:59.

Participanții la tura velo trebuie să aibă bicicletă în bună stare tehnică și echipată conform legislației privind circulația pe drumurile publice iar pentru cei sub 16 ani este obligatorie casca. Trebuie să aibă și pompă și kit de reparație pană, pelerină și haine pentru vreme mai rece sau cu vânt, apă și un minim de alimente. Se recomandă bicicletă de tip mountain bike dat fiind că unele porțiuni din traseu sunt pe drum pietruit sau de pământ.


 

CITEȘTE ȘI:

Duminică are loc Marșul Bicicliștilor Clujeni! Vezi traseul

15 ani de proteste ale bicicliștilor. „O aniversare tristă, autoritățile nu au rezolvat problemele”

Ultimele Stiri
abonare newsletter