Actualitate

Mobilizarea rezerviștilor trimisă de pe adresa DSP Cluj, FALSĂ. Reacția MApN

Ministerul Apărării Naționale (MApN) a avertizat cu privire la revenirea speculațiilor cu privire la așa-zise pregătiri pentru mobilizarea rezerviștilor.

Ministerul Apărării Naționale (MApN) a avertizat cu privire la revenirea speculațiilor cu privire la așa-zise pregătiri pentru mobilizarea rezerviștilor/ Foto: pixabay.com Ministerul Apărării Naționale (MApN) a avertizat cu privire la revenirea speculațiilor cu privire la așa-zise pregătiri pentru mobilizarea rezerviștilor/ Foto: pixabay.com

 

 


Noi tentative de răspândire de documente false în legătură cu demersurile ale MApN pentru pregătirea mobilizării rezerviștilor au ajuns și în Cluj.

 


Ministerul Apărării Naţionale (MApN) a atenționat cu privire la noi înştiinţări false legate de aşa-zise pregătiri pentru mobilizarea rezerviştilor. Acest document a fost trimis de pe o adresă de mail trimisă de Direcția de Sănătate Publică a județului Cluj către Asociația Medicilor de Familie din același județ.

Ministerul Apărării Naționale (MApN) a avertizat cu privire la revenirea speculațiilor cu privire la așa-zise pregătiri pentru mobilizarea rezerviștilor/ Foto: MApN/Facebook

„Revin speculațiile nefondate cu privire la așa-zise «pregătiri pentru mobilizarea rezerviștilor»


În spațiul online circulă documentul din imagine, reprezentând o adresă trimisă de Direcția de Sănătate Publică a județului Cluj către Asociația Medicilor de Familie din același județ.

Speculațiile care acreditează ideea că acest document ar fi o dovadă a pregătirilor de mobilizare a rezerviștilor militari, pe care autoritățile statului român le-ar face pe ascuns, în contextul războiului din Ucraina, nu au nicio legătură cu realitatea.


De fapt, potrivit prevederilor art. 47 din Legea nr 446/2006 privind pregătirea populației pentru apărare, Direcțiile de sănătate publică transmit centrelor militare zonale și județene anual, până la data de 1 noiembrie, tabele cu cetățenii bărbați cu vârste cuprinse între 18 și 35 ani care au afecțiuni medicale incompatibile cu serviciul militar. Detalii, aici: https://legislatie.just.ro/Public/DetaliiDocument/77597,art. 47.

Precizăm că actualizarea bazelor de date a rezerviștilor reprezintă o activitate cu caracter permanent, la termenele prevăzute de lege și nu are legătură cu situația de securitate din apropierea granițelor României.


Astfel de încercări de inducere în eroare a opiniei publice cu privire la derularea activităților curente din domeniul pregătirii populației pentru apărarea țării au mai existat și au fost semnalate prompt de structurile de informare publică ale MApN. Detalii aici: https://url24.top/DmbJs, https://url24.top/KqLbP, https://url24.top/eYMoI, https://url24.top/LfqqE, https://url24.top/DpKHp.

Reiterăm recomandarea de a verifica știrile apărute în spațiul virtual ce prezintă un vădit caracter alarmist prin instrumentele puse la dispoziție de către MApN în ceea ce privește informarea publicului atât pe site-ul oficial al instituției (în secțiunile «Comunicate de presă» și pe platforma «InfoRadar, dedicată combaterii dezinformării, https://inforadar.mapn.ro/ »), cât și pe canalele oficiale din Social media”, a transmis MApN.

 

CITEȘTE ȘI:

Documente false de recrutare, trimise firmelor din Cluj. MApN acuză o campanie de dezinformare

Ultimele Stiri
abonare newsletter