Actualitate

Sute de autobuze și microbuze, trase pe dreapta. Un șofer agresiv, lăsat pieton o lună

Polițiștii rutieri clujeni au demarat luni dimineață o actiune amplă de verificare a legalitătii transportului de persoane.

Acțiune poliție. sursă foto IPJ Cluj Acțiune poliție. sursă foto IPJ Cluj

 

„Verificările au fost desfășurate la nivelul întregului judet, în intervalul orar 06.00-10.00, participând și reprezentanți ISCTR, urmărindu-se impunerea disciplinei rutiere, respectarea normelor legale, a celor privind traseului şi graficul de circulaţie, dar si a capacităţii maxime de ocupare a autovehiculelor”, spun polițiștii.


De asemenea, controalele au vizat deținerea documentelor necesare efectuării transportului public, valabilitatea inspecţiei tehnice periodice a autovehiculului, precum şi depistarea acelor conducători de autovehicule care pun în pericol siguranța celorlalți participanți la trafic sau a pasagerilor, aflându-se sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive.

„În intervalul în care au acționat, polițiștii au controlat în trafic 177 de autovehicule și 29 de mijloace de transport elevi. Au fost înregistrate diverse abateri de la normele legale, fiind aplicate în total 31 de sancțiuni contravenționale, privind conducerea unui autovehicul fără diagramă, nerespectarea de către conducătorul auto a obligației de a emite bilete, nerespectarea perioadele de conducere, a  pauzelor și perioadei de odihnă. Au fost reținute 5 permise de conducere și un certificat de înmatriculare”, arată polițiștii rutieri.


În urma unei alte situații constatate pe DN1C, în localitatea Livada, unui conducător auto care efectua transport public de persoane i-a fost suspendat dreptul de a conduce vehicule pentru 30 de zile, fiind sancționat cu amendă în valoare de 580 de lei, pentru conducere agresivă.

CITEȘTE ȘI:

ANI: Un agent de poliție din cadrul IPJ Cluj nu poate explica de unde are peste 92.000 de euro

Polițist clujean, prins la furat într-un magazin din Cluj-Napoca. Ce măsuri s-au luat față de acesta? IPJ Cluj: „Instituția nu tolerează astfel de fapte”

Mașini noi pentru IPJ Cluj. Câte modele au primit agenții din întreg județul

abonare newsletter