Actualitate

22 septembrie, Ziua mondială fără mașini. Concert surpriză într-un autobuz din Cluj-Napoca. VIDEO LIVE

Concert surpriză în autobuzul 30 din municipiul Cluj-Napoca, de Ziua mondială fără mașini. Fondatorul trupei Hara și o orchestră fac show pentru călătorii CTP.

Concert surpriză într-un autobuz din Cluj-Napoca / Foto: Primăria Cluj-Napoca - Facebook captură ecran Concert surpriză într-un autobuz din Cluj-Napoca / Foto: Primăria Cluj-Napoca - Facebook captură ecran

 

 


La 22 septembrie este marcată, anual, Ziua mondială fără maşini. 

 


Scopul acesteia este descurajarea, pe cât posibil, a circulaţiei cu automobilul personal sau de serviciu, în favoarea deplasării cu bicicleta, a mersului pe jos ori, în ultimă instanţă, a transportului în comun.

Pe termen lung, se doreşte crearea comunităţilor în care atât magazinele, cât şi locurile de muncă să se afle în apropierea domiciliilor, la distanţe ce pot fi uşor parcurse în plimbare.


Printre beneficiile care ar rezulta în urma renunţării pe scară largă la utilizarea repetată a mașinilor, pot fi enumerate reducerea numărului de victime ale accidentelor rutiere, scăderea poluării şi decongestionarea traficului.

Concert surpriză în autobuz la Cluj, de Ziua mondială fără mașini

Cu ocazia Zilei mondiale fără mașini, dar și a Săptămânii Europene a Mobilității (care se află pe final), Primăria Cluj-Napoca a organizat un concert surpriză pentru călătorii clujeni din autobuzul  cu numărul 30. 


„Show-ul” a fost transmis LIVE pe pagina de Facebook a Primăriei Cluj-Napoca.

„Cluj-Napoca: Ziua mondială fără mașini și Săptămâna Europeană a Mobilității - Concert surpriză în autobuzul electric 30.


La sfârșitul Săptămânii Europene a Mobilității, orchestra Cluj Symphony Experience alături de tineri muzicieni clujeni și solistul trupei Hara, Flavius Buzilă, duc călătorii într-o aventură muzicală în....autobuz! Eveniment organizat de Primăria Cluj-Napoca în contextul SEM”, se arată pe pagina de Facebook a Primăriei. 

CITEȘTE ȘI:

Surpriză pentru călătorii din Cluj. Concert spontan într-un autobuz din municipiu. VIDEO

Săptămâna Europeană a Sportului începe în câteva zile în Cluj-Napoca

Ultimele Stiri
abonare newsletter