Actualitate

INCENDIU la Spitalul de Copii din Timișoara. Zeci de copii și părinți, evacuați în miez de noapte

Un incendiu a izbucnit în noaptea de sâmbătă spre duminică la Spitalul de Copii „Louis Ţurcanu” din Timişoara. Au fost evacuaţi 42 de copii şi 41 de părinţi.

Zeci de copii și părinți, evacuați în miez de noapte. Foto: Opinia Timișoarei Zeci de copii și părinți, evacuați în miez de noapte. Foto: Opinia Timișoarei

 

 


Pompieri ai ISU Timiş au intervenit noaptea trecută pentru stingerea unui incendiu izbucnit la Spitalul de Copii din Timişoara, de unde au fost evacuaţi 42 de copii şi 41 de părinţi.

 


Purtătorul de cuvânt al ISU Timiş, Elena Megherea, a declarat că a fost activat Planul roşu de intervenţie, incendiul manifestându-se cu degajări mari de fum.

„La sosirea echipajelor de pompieri, după efectuarea recunoaşterii, s-a constatat că există degajări masive de fum la nivelul etajelor I şi II, au fost evacuaţi 42 de copii şi 41 de părinţi. De la sosirea forţelor şi mijloacelor la locul intervenţiei, incendiul nu s-a propagat”, a precizat Elena Megherea.


În urma apelului primit pe SNUAU 112, la ora 00,40, ISU Timiş a fost solicitat să intervină la o degajare de fum produsă la etajele I şi II la Spitalul „Louis Ţurcanu” din Timişoara. Au fost alertate cinci autospeciale de stingere cu apă şi spumă ASAS, câte două autoscări S42 şi ambulanţe SMURD B, o ambulanţă SMURD tip C, două autospeciale de transport personal şi victime multiple din cadrul Detaşamentelor 1 şi 2 de Pompieri Timişoara, doi ofiţeri şi 20 de subofiţeri.

O parte dintre micuții bolnavi au fost transferati la Secția de Pediatrie a Spitalului Județean Timișoara, din vecinătatea Maternității Bega, o altă parte în celelalte secții ale Spitalului Louis Turcanu, unde mai erau locuri, iar 2 copilași au fost internați la Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș, întrucât sunt și infectați cu COVID.


„Din fericire, nicio persoană nu a necesitat îngrijiri medicale suplimentare”, au transmis reprezentanții ISU Timiș.

În cursul zilei de duminică, se va constitui o echipă mixtă care se va deplasa la Spitalul de Copii pentru a stabili cauza care a dus la degajarea de fum în interiorul spitalului.

CITEȘTE ȘI:

ACCIDENT la Negreni, cu trei răniți. Traficul, ÎNTRERUPT pe ambele sensuri. VIDEO

Ultimele Stiri
abonare newsletter