Actualitate

Clădirea Consiliului Județean Cluj, iluminată în culorile alb, roșu și albastru, de Ziua Mondială a Donatorului de Celule Stem

Sâmbătă, de Ziua Mondială a Donatorului de Celule Stem, clădirea Consiliului Județean Cluj va fi iluminată în culorile alb, roșu și albastru.

Clădirea Consiliului Județean Cluj, iluminată în culorile alb, roșu și albastru / Foto: Consiliul Județean Cluj Clădirea Consiliului Județean Cluj, iluminată în culorile alb, roșu și albastru / Foto: Consiliul Județean Cluj

 

 


În seara zilei de sâmbătă, 17 septembrie, clădirea Consiliului Județean va fi iluminată în culorile alb, roșu și albastru.

În acest fel, Consiliul Județean se alătură inițiativei organizatorilor de a serba donatorii de celule stem, precum și de a promova înscrierea în Registrul Național al Donatorilor Voluntari de Celule Stem Hematopoietice.


„Celulele stem pot salva vieți. Este premisa pe care am avut-o în vedere atunci când am decis să susținem acest demers și să-i încurajăm pe toți cei care pot dona, să o facă. Gestul nostru, unul simbolic, este o continuare firească a inițiativelor și proiectelor pe care le-am susținut de-a lungul timpului în domeniul sănătății”, spune Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.

Registrul Național al Donatorilor Voluntari de Celule Stem Hematopoietice (RNDVCSH) este o instituție publică aflată în subordinea Ministerului Sănătății. Misiunea acesteia este de a identifica și asigura, la standarde internaționale, donatori de celule stem hematopoietice (CSH) compatibili neînrudiți, tuturor pacienților din România care au nevoie de un transplant de CSH și care nu au donator compatibil în familie.

CITEȘTE ȘI:

Marșul Bicicliștilor Clujeni marchează Ziua Europeană fără mașini printr-un nou marș. Traseul va fi anunțat în zilele următoare

O stradă din centrul Clujului devine PIETONALĂ, de Săptămâna Europeană a Mobilității

Ultimele Stiri
abonare newsletter