Actualitate

Urmează zile reci și ploioase la Cluj. Când se mai încălzește vremea?

Temperaturile se vor menține scăzute în următoarele zile la Cluj-Napoca, cu maxime ce nu vor atinge 20 de grade.

Urmează zile reci și ploioase la Cluj. FOTO: Facebook/ Municipiul Cluj-Napoca Urmează zile reci și ploioase la Cluj. FOTO: Facebook/ Municipiul Cluj-Napoca

 

 


Administrația Națională de Meteorologie a publicat prognoza meteo până în 25 septembrie.

 


În următoarele zile, vremea se va menține răcoroasă la Cluj-Napoca, cu temperaturi maxime situate în jurul valorii de 20 de grade Celsius. La sfârșit de săptămână, în Transilvania vor crește șansele de averse, iar temperaturile vor crește și ele în a doua parte a săptămânii. De săptămâna viitoare, temperaturile vor scădea treptat până vor ajunge la valoarea maximă de 14 grade Celsius.

„În Transilvania, intervalul va debuta cu o medie regională a temperaturilor maxime de 18...19 grade și de 6...8 grade pentru cele minime, caracterizând o vreme răcoroasă. În perioada 14-16 septembrie, vremea se va încălzi, astfel temperaturile diurne vor ajunge la medii de 24...25 de grade, iar cele nocturne la medii de 12...14 grade. Ulterior, răcirea vremii va fi treptată dar semnificativă, astfel că media maximelor va scădea la 14 grade, iar a celor minime la 3...4 grade. Spre finalul intervalului se va încălzi din nou, până spre maxime termice în jurul a 20 de grade și minime de 6...8 grade.


Evoluția temperaturilor în Transilvania, în următoarele două săptămâni. FOTO: Meteo.ro

Probabilitatea pentru averse, izolat însemnate cantitativ, va fi ridicată între 15 şi 18 septembrie. Ploi slabe se vor semnala local și temporar și în restul intervalului”, transmit meteorologii.

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

CITEȘTE ȘI:

Prognoza meteo pentru septembrie. Cum va fi vremea în prima lună de toamnă?

abonare newsletter