Actualitate

Prognoza meteo pentru septembrie. Cum va fi vremea în prima lună de toamnă?

Prognoza meteo pe următoarele patru săptămâni. Temperaturile vor fi apropiate de specificul perioadei, dar va fi o lună ploioasă.

Prognoza meteo pe o lună. Cum va fi vremea în prima lună de toamnă? FOTO: Facebook/ Municipiul Cluj-Napoca Prognoza meteo pe o lună. Cum va fi vremea în prima lună de toamnă? FOTO: Facebook/ Municipiul Cluj-Napoca

 

     


Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni (05.09.2022 - 03.10.2022). Săptămâna viitoare, temperaturile vor fi ușor peste cele specifice perioadei, urmând ca acestea să se stabilizeze.

 


Temperaturile vor fi, în general, apropiate de cele specifice perioadei. Nu vom scăpa de ploi, iar cantitnatea acestora va fi peste limite în cea mai mare perioadă din interval.

Săptămâna 05.09.2022 – 12.09.2022

În prima săptămâna a intervalului, temperaturile vor fi ușor peste cele specifice perioadei, în special în extremitatea de vest a țării. În rest, ele vor fi apropiate de normalul perioadei. De asemenea, temperaturi ceva mai ridicate se vor înregistra și în sudul Munteniei, dar și în Dobrogea și Moldova.


În ceea ce privește cantitatea de precipitații, aceasta va fi peste medie, în special în regiunile vestice, nord-vestice și centrale, iar în rest va avea o tendință spre deficit.

Cele mai mari abateri de precipitații, față de media multianuală se vor înregistra în Crișana, Banat și parțial în Transilvania.


Prognoza meteo în săptămâna 12.09.2022 – 19.09.2022

În cea de-a doua săptămână, temperaturile vor avea valori apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări. Cel mai cald va fi în vestul extrem al țării, în Muntenia și în Dobrogea.

Și în această săptămână vor fi prezente ploile. Astfel, cantitățile de precipitații vor fi în general excedentare în majoritatea regiunilor, dar mai ales în cele estice, nordice și centrale.


Cele mai mari abateri de precipitații vor fi în sudul Moldovei, în jumătatea de est a Transilvaniei și în cea de est a Munteniei, dar și în Dobrogea.

Săptămâna 19.09.2022 – 26.09.2022

În cea de-a treia săptămână vremea se va mai răci, însă, în toate regiunile, temperaturile vor fi cele normale pentru această perioadă. Va fi rece în special în zonele de munte.

Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări.

Cum va fi vremea în săptămâna 26.09.2022 – 03.10.2022?

În ultima săptămână a intervalului, temperaturile aerului vor fi mai ridicate, ușor peste cele specifice toamnei. Aceeași va fi situația pe întreg teritoriul țării.

Cele mai mari abateri față de media multianuală în ceea ce privește cantitățile de precipitații se vor înregistra în Crișana.

În rest, cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor fi în general apropiate de cele normale, în cea mai mare parte a țării.

CITEȘTE ȘI:

COD PORTOCALIU de ploi, la Cluj. A fost prelungită avertizarea meteo

Ultimele Stiri
abonare newsletter