Actualitate

Boc a plantat un arbore în curtea Liceului „Onisifor Ghibu”, în prima zi de școală. FOTO

Emil Boc a plantat un arbore de lalea în curtea liceului „Onisifor Ghibu” din municipiul Cluj-Napoca, la ceremonia de deschidere a noului an școlar.

Boc a plantat un arbore de lalea în curtea Liceului „Onisifor Ghibu” / Foto: Municipiul Cluj-Napoca - Facebook Boc a plantat un arbore de lalea în curtea Liceului „Onisifor Ghibu” / Foto: Municipiul Cluj-Napoca - Facebook

 

 


A început noul an școlar, iar primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc a participat astăzi la festivitatea de deschidere a anului școlar organizată la Liceul teoretic „Onisifor Ghibu”.

Cu această ocazie, edilul a plantat un arbore de lalea în curtea liceului.


Acesta reprezintă „un gest simbolic de optimism și o ilustrare a importanței energiei verzi pentru viitorul nostru”, inclusiv pentru ceea ce înseamnă infrastructură școlară.

Liceul „Onisifor Ghibu” din Cluj-Napoca a fost dat ca un exemplu de școală la standarde foarte înalte, în special în ceea ce privește utilizarea energiilor regenerabile, modernizată cu fonduri europene.


Mesajul primarului, în prima zi de școală

Mesajul primarului transmis școlilor din municipiu cu prilejul deschiderii anului școlar 2022-2023:

„Onoraţi profesori, Stimaţi părinţi, Dragi elevi,


Primăria și Consiliul local s-au implicat activ pentru asigurarea condiţiilor optime de desfăşurare a procesului de învăţământ, pentru ca elevii şi profesorii să vină în siguranţă la şcoală, iar educaţia să fie în concordanță cu ceea ce ne dorim cu toţii.

În fiecare an, un sfert din taxele și impozitele locale sunt investite în educația copiilor și a tinerilor. Câteva dintre politicile publice pe care le susţinem se referă la: investiţii în infrastructura educaţională, extinderea şi modernizarea şcolilor, reabilitarea termică a clădirilor, realizarea de noi săli de sport, gratuitatea de care elevii beneficiază pe toate mijloacele de transport în comun, transportul pentru elevi cu autobuze dedicate, programele dedicate pentru elevii din familiile defavorizate, programul pilot de acordare a unui suport alimentar elevilor, program care urmează să fie extins.


Primăria municipiului Cluj-Napoca a majorat cuantumul tuturor categoriilor de burse și a asigurat acordarea de burse de studiu, de merit, de performanță sau sociale pentru toţi elevii care au îndeplinit condiţiile. În bugetul pe acest an pentru bursele elevilor s-au alocat aproape 7 milioane de euro. De asemenea, au fost premiaţi elevii cu rezultate deosebite la evaluarea naţională şi bacalaureat, precum şi profesorii care i-au pregătit.

Singura resursă a acestei planete care este inepuizabilă este cunoașterea, iar educația este cea care face cetățeanul responsabil, tolerant și atent la viitorul său, al familiei și al societății în care trăiește. Educația, dăruirea și perseverența reprezintă cheia către succes, recunoscute ca atare la Cluj-Napoca şi reprezintă un model de bune practici la nivel european.

Vă dorim tuturor multă sănătate, putere de muncă şi un an școlar foarte bun! Succes!

Emil Boc, Primarul Municipiului Cluj-Napoca”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a Primăriei Cluj-Napoca.

CITEȘTE ȘI:

Emil Boc, mesaj la început de an școlar: „Școala se schimbă încet, dar sigur! Vă pregătește de slujbe care încă nu există” VIDEO

Mesajul ministrului Educației, la începutul anului școlar: „Să eliminăm presiunea inutilă generată de goana după note”

abonare newsletter