Actualitate

Primăria Cluj-Napoca plătește 100.000 de euro pentru un teatru de vară...în Republica Moldova

Primăria Cluj-Napoca va aloca 100.000 de euro pentru amenjarea unui teatru de vară în oraşul Ungheni din Republica Moldova. Banii sunt doar o parte a unui proiect mai larg, în sumă de 765.000 de euro, pe care Primăria Cluj-Napoca s-a angajat că îi plăteşte pentru reabilitarea Parcului Central din Ungheni.

Consilierii locali vor aproba miercuri finanțarea de la bugetul local a Proiectului Teatru de vară, parte a proiectului Reabilitarea Parcului Central din orașul Ungheni din Republica Moldova în valoare de 466.972 lei.

În august 2018, primarul orașului Ungheni, Alexandru Ambros, a solicitat municipalității clujene finanțarea proiectului teatru de vară și împrejurimi, parte a proiectului de reabilitare a Parcului Central din orașul Ungheni.


“În 2016, s-a votat aprobarea înțelegerii de cooperare între municipiul Cluj-Napoca și orașul Ungheni. În 2017, Consiliul Local al municipiului Cluj-Napoca a finanțat subproiectul Orășelul copiilor din cadrul proiectului Reabilitarea Parcului Central din orașul Ungheni care a constat în realizarea unui loc de joacă. La finalizarea implementării lucrărilor subproiectului, municipalitatea din Ungheni a realizat un film de prezentare a investiției, iar Orășelul copiilor a fost inaugurat la 1 iunie 2018 primind numele de Micul Cluj”, transmite municipalitatea clujeană.

Anul trecut, Primăria Cluj-Napoca a alocat 100.000 de euro pentru construirea unui orăşel al copiilor în oraşul Ungheni din Republica Moldova. Din banii clujenilor au fost construite aleile, au fost cumpărate balansoare, leagăne, topogane, carusele, aparate fitness şi mese de tenis.


Durata acordului de finanţare încheiat cu Primăria municipiului Ungheni este de 18 luni, până la 24 ianuarie 2019.

În urmă cu doi ani, Primăria municipiului Cluj-Napoca a încheiat cu Primăria Ungheni o înţelegere de cooperare.


“Pentru a oferi substanţă şi pragmatism relaţiei de colaborare dintre cele două oraşe s-a agreat că este necesară implicarea activă în proiecte comune, cu impact pentru cât mai mulţi cetăţeni. Reabilitarea Parcului Central din oraşul Ungheni este necesară în scopul îmbunătăţirii condiţiilor de recreere, agrement şi protecţie a mediului înconjurător”, se arată în proiectul de hotărâre.

În documentul încheiat între cele două primării în anul 2016, cu privire la finanţarea proiectului Reabilitarea Parcului Central din oraşul Ungheni, suma solicitată de către autorităţile din Republica Moldova este de 765.000 de euro.

abonare newsletter