Actualitate

Tânărul care a incendiat ușa Primăriei Cluj-Napoca, arestat preventiv pentru 30 de zile

Tânărul care a incendiat ușa Primăriei Cluj-Napoca în weekend a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

Un tânăr a dat foc ușii Primăriei Cluj-Napoca / Foto: captură ecran - Instagram horii00 Un tânăr a dat foc ușii Primăriei Cluj-Napoca / Foto: captură ecran - Instagram horii00

 

 


După ce a turnat lichid inflamabil pe ușa și scările de la intrarea în Primărie, tânărul a fost depistat și imobilizat de polițiști, ca ulterior să fie reținut pentru 24 de ore.

 


Prin ordonanța procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca din data de 21.08.2022, s-a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale faţă de un inculpat, cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de distrugere și tulburarea ordinii și liniștii publice, potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, trimis pe adresa redacției monitorulcj.ro.

Astfel, tânărul a fost arestat preventiv pentru o perioadă de 30 de zile.


„În fapt, s-a reținut că în data de 20.08.2022, în jurul orelor 20:23, inculpatul s-a deplasat pe trotuarul din fața clădirii cu nr. 3 de pe str. Moților din mun. Cluj-Napoca, jud. Cluj, unde funcționează Primăria Mun. Cluj-Napoca, având asupra sa un recipient cu lichid inflamabil. La un moment dat, inculpatul a deschis acel recipient, a turnat lichid pe ușa de acces în instituție, pe scările din fața clădirii și pe trotuar, după care s-a retras, și cu ajutorul unei surse de foc a aprins lichidul inflamabil, provocând o flacără care s-a extins violent la ușa clădirii instituției, provocând pagube materiale. După aceasta, inculpatul a mai aruncat de 2 ori lichid inflamabil din același recipient peste focul deja pornit, acțiune care a dus la extinderea focului.

Prin acțiunea de incendiere a ușii de acces în Primăria Mun. Cluj-Napoca, a scărilor din fața clădirii și a trotuarului, inculpatul a tulburat ordinea şi liniştea publică, generând o stare de nesiguranţă şi frică persoanelor prezente, pietonii și șoferii autovehiculelor care se aflau pe carosabil, fiind nevoiți să ocolească zona în care s-au extins flăcările”, se arată în comunicatul de presă al Parchetului.

CITEȘTE ȘI:

Cine e tânărul care a incendiat poarta Primăriei Cluj-Napoca? Probleme psihice sau drogat?

INCREDIBIL. Un bărbat a dat foc uşii de intrare în Primăria Cluj-Napoca. FOTO/VIDEO

Ultimele Stiri
abonare newsletter