Actualitate

Concerte de fanfară în Parcul Central, în minivacanța de Sfânta Maria

Concertele de fanfară susținute de instrumentiștii Operei Naționale Române din Cluj și ai Muzicii Militare Diviza 4 Infanterie „Gemina” revin în Parcul Central, în minivacanța de Sfânta Maria.

Concerte de fanfară în Parcul Central, în minivacanța de Sfânta Maria. FOTO: Facebook/ Municipiul Cluj-Napoca

 

 


Evenimentul „Concerte de fanfară în Parcul Central” va avea loc în 14 și 15 august, ora 18:00.

 


Formația de alamă Transilvania Brass cu instrumentiștii Operei Naționale Române din Cluj și ai Muzicii Militare Diviza 4 Infanterie „Gemina” susțin concerte cu piese antrenante, de estradă și cu caracter dansant, în foișorul din Parcul Central „Simion Bărnuțiu”, până în luna septembrie inclusiv.

Concerte de fanfară în Parcul Central, în fiecare duminică

Primăria Cluj-Napoca a alocat suma de 30.000 de lei din bugetul local pentru organizarea evenimentului „Concerte de Fanfară în Parcul Central”. Conducerea Primăriei susține că după o perioadă „delicată” pentru viața comunității cauzată de pandemia COVID-19 „este momentul să revenim la viața normală”.


Primăria revine astfel la o mai veche tradiție a concertelor de fanfară din foișorul Parcului Central, după ce în ultimii doi ani aceste spectacole nu s-au putut organiza din cauza pandemiei Covid. Evenimentul „Concerte de Fanfară în Parcul Central” le va oferi clujenilor spectacole în aer liber în zilele de duminică din lunile iulie, august și septembrie.

„Municipiul nostru a devenit unul din cele mai importante orașe din Europa în ceea ce privește evenimentele cultural-artistice și nu numai. Prin evenimentele și festivalurile de talie europeană și internațională precum TIFF, Untold, Electric Castle, Jazz in the Park, Sports Festival, Opera Aperta, Zilele Culturale Maghiare, municipiul nostru a ridicat standardele acestui gen de activități. Noi, ca municipalitate, încercăm de fiecare dată să fim la fel de riguroși în realizarea evenimentelor organizate pentru a oferi o experiență de neuitat tuturor participanților (...) Fanfara fiind o formație alcătuită în majoritate din diverse instrumente de suflat și de percuție, va avea un repertoriu variat care cuprinde compoziții clasice, jazz, polka, valsuri sau folclor. Muzica cântată de fanfară continuă să fie unul dintre cele mai vechi genuri muzicale din lume”, a transmis municipalitatea.


Conform analizei cheltuielilor, bugetul pentru acest eveniment este: cheltuieli legate de prestațiile artiștilor - 25.000 de lei, cheltuielile legate de promovarea evenimentelor implică suma de 5.000 de lei.

CITEȘTE ȘI:

Concertele de fanfară de duminică din Parcul Central, anulate din cauza ploii

Ultimele Stiri
abonare newsletter