Actualitate

Cu ce amintiri să NU te întorci din vacanță? Riști o amendă usturătoare!

Mai mulți turiști care au plecat din Sardinia cu nisip, pietricele sau scoici au fost opriți la aeroport și amendați.

Cu ce amintiri să NU te întorci din vacanță? Riști o amendă usturătoare! FOTO: Depositphotos.com Cu ce amintiri să NU te întorci din vacanță? Riști o amendă usturătoare! FOTO: Depositphotos.com

 

 


Oficialii vamali italieni au descoperit în bagajele turiştilor, în a doua jumătate a lunii iulie, 22 de kilograme de nisip, pietre şi scoici, furate de pe plaje din Sardinia, au declarat marţi surse citate de agenţia ANSA.Vameşii şi paznicii de pe aeroportul din Alghero au recuperat zece kilograme de nisip, şapte kilograme de pietricele şi cinci kilograme de scoici colectate de pe plajele emblematice din nordul insulei între 15 şi 30 iulie.

Printre turişti, care au părăsit Aeroportul Alghero - Riviera del Corallo, s-au numărat români, polonezi, suedezi, spanioli, sârbi şi italieni, au precizat oficialii.

Au fost aplicate amenzi cuprinse între 500 şi 3.000 de euro, iar nisipul şi alte materiale colectate ilegal de pe litoral au fost confiscate, notează ANSA.


Alte țări care le interzic turiștilor să ia acasă scoici, pietre sau corali sunt Egiptul, Ciprul și majoritatea destinațiilor insulare din Pacific și Oceanul Indian, unde sunt întâlnite formațiuni de corali.

FOTO: Depositphotos.com

CITEȘTE ȘI:

Turiștii români fac probleme nu doar la munte, ci și la mare. Patru MORȚI într-o singură zi, inclusiv un salvamar

abonare newsletter