Actualitate

Ne-am recenzat și la anul vom afla câți suntem!

Până la finalul zilei de 31 iulie, ultima zi de recenzare, în județul Cluj s-au înregistrat în total 662.098 persoane, reprezentând 93,2% din populația rezidentă țintă estimată a județului Cluj la 1 decembrie 2021 (710.127 persoane).

sursa foto depositphotos.com sursa foto depositphotos.com

 

Pe 31 iulie, a fost finalizată ultima etapa de colectare a datelor de recensământ atât prin deplasarea recenzorilor la adresele de reședință obișnuită a populației care nu s-a autorecenzat online  în perioada 14 martie – 27 mai 2022, cât și prin colectarea datelor la punctele de recenzare fixă.


Potrivit Direcției Județene de Statistică (DJS) Cluj, după încheierea perioadei de colectare a datelor, se realizează asigurarea completitudinii datelor individuale privind persoanele, gospodăriile, locuinţele şi clădirile”.

„Primele rezultate ale Recensământului Populației și Locuințelor runda 2021 (rezultate provizorii) vor fi diseminate în cursul lunii decembrie 2022, urmând ca datele complete și finale să fie făcute publice la finalul anului 2023. RPL2021 este primul recensământ din România organizat integral în format digital, a fost al treisprezecelea recensământ din istorie și al patrulea după Revoluția din 1989. Întregul proces al colectării datelor s-a desfășurat cu asigurarea confidențialității și protecției depline a informațiilor”, a declarat Mariana Emilia Negrilă, director DJS Cluj.


Pentru verificarea calităţii informaţiilor înregistrate la recensământ se organizează o cercetare statistică postrecensământ, în perioada 8-19 august.

„Cercetarea statistică postrecensământ este un sondaj desfăşurat la scurt timp după recensământ, în scopul evaluării gradului de acoperire şi a conţinutului recensământului. Această cercetare se efectuează cu recenzori selectaţi în acest scop. La nivelul județului Cluj a fost stabilit un număr de 20 subsectoare de recensământ pentru această cercetare, 10 subsectoare în UAT Vad și 10 subsectoare în UAT Cluj-Napoca”, a mai spus aceasta.


RECENSĂMÂNT

662098 de chestionare completate pentru persoane au fost înregistrate în perioada 14 martie – 31 iulie 2022 în județul Cluj

CITEȘTE ȘI:

Frică de recensământ? Emil Boc: „Oricum, autoritățile statului au CNP-ul dumneavoastră”

Recensământ 2022. 8 puncte fixe pentru recenzarea față în față, deschise în Cluj-Napoca

ALARMANT! Site-ul pentru recensământ ar putea permite FURTUL DE CNP-URI

Ultimele Stiri
abonare newsletter