Actualitate

Revin ploile la Cluj, în următoarele zile. „După zilele caniculare, vor fi vijelii și grindină”

Săptămâna viitoare ar putea aduce ploi și furtuni la Cluj, după mai multe zile de temperaturi de peste 30 de grade Celsius.

Revin ploile la Cluj, în următoarele zile. Meteorolog: „După zilele caniculare, vor fi vijelii și grindină”. FOTO: Pixabay Revin ploile la Cluj, în următoarele zile. Meteorolog: „După zilele caniculare, vor fi vijelii și grindină”. FOTO: Pixabay

 

 


Revin ploile la Cluj, în următoarele zile, indică site-urile specializate. Temperaturile vor scădea treptat, până în jurul valorii maxime de 24 de grade Celsius miercuri și minime 13-14 grade. 

 


Meteorologii avertizează că, după caniculă, vremea ar putea prezenta manifestări extreme. Astfel, vor fi furtuni, vijelii și grindină, în mai multe zone din țară. Vremea va deveni instabilă în mare parte din țară, iar în regiunile din vest, centru și nord sunt așteptate ploi torențiale, vijelii și posibilă grindină. 

Următoarele zile aduc furtuni și temperaturi mai scăzute, în Cluj-Napoca. FOTO: Captură ecran accuwheater.com

În țară, vremea va rămâne foarte caldă în următoarele două zile. Codul galben de caniculă a fost prelungit până marți și extins în sudul țării, unde maximele vor ajunge la 37 de grade Celsius. Luni și marți (8 și 9 august), valul de căldură se va restrânge spre regiunile sudice și sud-estice. 


„Așteptăm în continuare maxime între 33 și 37 de grade și disconfort termic accentuat. Apoi, există și o notă care anunță deja că ușor ușor încep și manifestări de instabilitate atmosferică. Este adevărat că la sfârșit de săptămână vor fi doar pe arii mai restrânse și pe perioade scurte de timp, dar undeva la începutul săptămânii viitoare vom constata faptul că instabilitatea atmosferică se va accentua destul de mult și va cuprinde mare parte din țară sau dacă vreți vestul, centrul și nordul teritoriului, unde ne așteptăm și la averse cu caracter torențial, frecvente descărcări electrice, căderi de grindină, dar punctiform și vijelii”, a explicat, la Digi24, Mihai Timu, meteorolog ANM.

La începutul săptămânii viitoare, instabilitatea atmosferică se va accentua și se va manifesta pe arii mai extinse în jumătatea de nord-vest a teritoriului, urmând ca apoi să cuprindă cea mai mare parte a țării.

CITEȘTE ȘI:

Temperaturi ridicate și secetă, toată luna august. VEZI prognoza meteo până în septembrie

abonare newsletter