Actualitate

Brânza de burduf, PREMIATĂ cu aur la o competiție din Bruxelles. A primit echivalentul unui Oscar în gastronomie

Un sortiment de brânză de burduf produs în Transilvania a obținut o stea de aur în cadrul competiției internaționale Great Taste de la Bruxelles.

Brânza de burduf, PREMIATĂ cu aur la o competiție din Bruxelles. FOTO: Wikipedia Brânza de burduf, PREMIATĂ cu aur la o competiție din Bruxelles. FOTO: Wikipedia

 

 


Premiul primit de brânza românească este echivalentul unui Oscar în gastronomie, iar juriul - format din experți internaționali - s-a arătat extrem de încântat de gust. De altfel, țara noastră s-a remarcat și la alte competitii prestigioase în lume, de unde uleiul, carnea de pui, apa minerală și salamurile au venit încarcate de medalii, scrie Știrile ProTV.

 


„Mirosul acestei brânze ne-a adus aminte de strugurii Cabernet. La început se simte un gust puternic de oaie, urmat de o uşoară dulceață și cremozitate. Această brânză va intriga bucătarii și iubitorii de brânzeturi de pretutindeni” - sunt cuvintele cu care juriul de la Bruxelles descrie brânza de burduf pregatită într-o fermă din județul Brașov. 

Great Taste este cea mai prestigioasă competiție internațională de produse alimentare și băuturi, iar cei 500 de experți din întreaga lume care au gustat burduful românesc, au decis să îi acorde o stea de aur. Este a treia distincție internațională care ajunge în micul sat transilvănean, Rotbav.


Mai multe produse premiate, inclusiv uleiuri produse la Cluj

Între produsele românești premiate pe plan internațional se mai nuără un cocoșel de pădure crescut lent, doar cu cereale și fără antibiotice: 70 de experți internationali de la Monde Selection au decis să îi acorde medalie de aur puiului coquelet din Bacău.

De asemenea, uleiul de floarea soarelui presat la rece într-o mică fabrică din judetul Cluj a fermecat juriul Institutului pentru Calitate și Gust de la Bruxelles. 70 de bucătari, somelieri și nutriționiști consacrati au dat note în functie de aspect, gust și senzația provocată papilelor gustative. Cu toții au decis că uleiul produs din prima recoltă bio, merită distincția supremă - trei stele.


Produsele premiate au avantajul că pot pune pe eticheta ambalajului distincția internațională primită.

CITEȘTE ȘI:

Veste bună pentru iubitorii de drumeții! Drumul care străbate România va fi gata în această toamnă

abonare newsletter