Actualitate

INCONȘTIENȚĂ maximă. Mai mulți „trotinetiști” circulă cu viteză în Piața Unirii, indiferenți la ce se întamplă în jur. VIDEO

În Piața Unirii, pe unul dintre cele mai aglomerate trotuare din oraș, există un risc de accidente grave din cauza „trotinetiștilor”. Mulți dintre ei circulă nestingheriţi și se lovesc de persoanele din jur.

Unul dintre „trotinetiști” a lovit o chelneriță în timp ce ducea o comandă la o masă de pe terasă / Foto: captură video - Mircea Buteanu - Facebook Unul dintre „trotinetiști” a lovit o chelneriță în timp ce ducea o comandă la o masă de pe terasă / Foto: captură video - Mircea Buteanu - Facebook

 

 


Mircea Buteanu, patronul Che Guevara din Piața Unirii, Cluj-Napoca, a postat pe Facebook trei videoclipuri înregistrate pe camerele de supraveghere în care au fost surprinși „trotinetiști” care încurcă oamenii care se află în promixitatea localului.

Mai mulți clujeni circula cu viteză cu trotinetele electrice, devenind un pericol public pentru că nu sunt atenți la ce se întâmplă în jurul lor.


Chiar unul dintre „trotinetiști” a lovit o chelneriță în timp ce ducea o comandă la o masă de pe terasă. Din cauza impactului, băuturile au căzut pe trotuar.

Deși patronul localului a anunțat Poliția, nu s-au luat măsuri:


„Postez 3 filmuleţe de la două incidente care s-au întâmplat astăzi şi ieri seara cu trotinetiştii care circulă nestingheriţi pe unul dintre cele mai aglomerate trotuare din Cluj (P-ţa Unirii), deşi, la nici 10 m distanţă, este un drum liber paralel cu trotuarul.

De fiecare dată am anunţat Poliţia. Frapant nu a fost faptul că cei de la Poliţie au considerat incidentele ca fiind bagatele - nimeni nu a fost grav rănit - ci unii cetăţeni din jur care au fost revoltaţi de reacţia mea, de faptul că am chemat Poliţia. Ei aşteaptă, ca mulţi alţii, să fie ceva victime, picioare rupte, capete sparte, poate chiar nişte morţi, pentru a remarca periculozitatea fenomenului.


La fel de grav mi se pare faptul că aceste incidente, la fel ca foarte multe altele văzute de mine doar pe acest trotuar, au fost provocate nu de adolescenţi inconştienţi, ci de tineri (20 - 40 ani) cu ceva pregătire şcolară şi universitară, cu pretenţia de a fi «cool» deoarece folosesc bicicleta şi trotineta, care se consideră ca făcând parte din pătura superioară a societăţii.

Nişte măsuri exemplare se impun, riscul de accidente grave fiind extrem de ridicat”, a scris Mircea Buteanu.

CITEȘTE ȘI:

I-ați văzut? Doi tineri pe trotinete sunt căutați după ce au lovit o bătrână și au fugit. VIDEO

Ce trebuie să știe utilizatorii trotinetelor electrice? Amenzi USTURĂTOARE și noi reguli de circulație

Cei care circulă cu trotineta, obligați să aibă poliță de asigurare. Sute de accidente au avut loc în ultimii ani

Ultimele Stiri
abonare newsletter