Actualitate

Cei care circulă cu trotineta, obligați să aibă poliță de asigurare. Sute de accidente au avut loc în ultimii ani

Proprietarii de trotinete vor fi nevoiți începând de anul viitor să aibă poliță de asigurare, în contextul în care, în ultimii ani au avut loc sute de accidente cu trotineta.

Polița de asigurare, obligatorie pentru proprietarii de trotinete. Polița de asigurare, obligatorie pentru proprietarii de trotinete.

 

 


Mai exact, este vorba despre o directivă europeană aprobată deja și care, începând de anul viitor, va fi aplicată de autoritatea care supraveghează piața asigurărilor, conform Digi 24.

 


Astfel, cei care circulă cu trotineta vor trebui să aibă o asigurare pe modelul celei de răspundere civilă, iar Parlamentul are termen până la anul să introducă noua obligație și în legea națională.

 


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News


„Au fost prea multe situații la nivel european, diverse țări au reclamat diverse situații de accidente în care au fost implicate trotinetele așa cum a văzut și în România, se dorește și reglementarea acestor vehicule”, a explicat Valentin Ionescu, reprezentant al Autorității de Supraveghere Financiară, pentru sursa citată.

Conform raportărilor făcute, în ultimii trei ani au avut loc peste 300 de accidente în care au fost implicate trotinete.

CITEȘTE ȘI:

Reguli noi pentru mersul cu trotineta! Ce trebuie să respecți și când nu ai voie să te urci pe trotineta electrică

Ultimele Stiri
abonare newsletter