Actualitate

Marea fugă din Cluj! Trafic intens şi coloane de mașini la ieșirea din Florești spre Gilău. VIDEO

Weekend-ul a sosit la Cluj-Napoca cu temperaturi caniculare. Cei mai mulți dintre clujeni au decis să scape de căldura din municipiu, iar coloanele de mașini se întind pe kilometri buni de la ieșirea din Florești spre Gilău.

Weekend-ul a sosit la Cluj-Napoca cu temperaturi caniculare. Coloanele de mașini se întind pe kilometri buni de la ieșirea din Florești spre Gilău/ Foto: captură ecran YouTube Monitorul de Cluj Weekend-ul a sosit la Cluj-Napoca cu temperaturi caniculare. Coloanele de mașini se întind pe kilometri buni de la ieșirea din Florești spre Gilău/ Foto: captură ecran YouTube Monitorul de Cluj

 

Șoferii clujeni au stat minute bune în trafic la ieșirea din Florești spre Gilău.


 

Unul dintre șoferii blocați în trafic a informat ceilalți participanți la trafic că până în centrul comunei Gilău se circulă bară la bară.


„Se stă bine mersi la Târgul Auto ….de la Iveco până dincolo de RAR Update: bară la bară până în centru Gilău”, a scris șoferul pe grupul de Facebook INFO TRAFIC jud. Cluj.

Având în vedere temperaturile caniculare prognozate pentru ziua de sâmbătă, cei mai mulți au decis să fugă în zona de munte sau la Aquapark-ul din Oradea.


Există numeroase locuri în apropiere de Cluj-Napoca unde pot fugi clujenii în timpul zilelor caniculare. Un exemplu poate fi lacul Tarnița.

Lacul Tarnița este un loc popular și adorat de clujeni care le oferă un loc aproape de casă pentru o escapadă în natură și o drumeție pe cinste. Zona este perfectă pentru drumeții, având multe trasee și obiective turistice. Cum altfel să privești uimitorul baraj și natura care-l înconjoară dacă nu de la înălțime, de la Piatra lui Lucaci, un loc de belvedere mirific din zonă? Cum acest loc concurează și Piatra lui Dan, amplasată puțin mai departe, tot lângă Lacul Tarnița. 


Totodată, pe lacul Tarnița cele mai importante activități sunt navigatul cu iole, plimbatul cu caiacul, pescuitul, plimbatul cu barca sau chiar înotul. Până anul acesta, pe lac se putea trece cu barca cu motor, dar autoritățile locale au întocmit un regulament care să interzică circulația cu acestea, pentru a putea feri natura de poluare. 

Tarnița este și un obiectiv turistic al localității Gilău, o altă destinație râvnită de turiști. Gilău este situat la poalele Munților Apuseni, la o distanță de aproximativ 15 km de municipiul Cluj-Napoca. Această zonă este de fapt așezarea pe care multă lume o leagă de voievodul Gelu, al secolului X, potrivit roturism-info.ro. Documentele medievale menționează localitatea Gilău în anul 1212, deși urmele arheologice sunt de mai bine de 3000 de ani în urmă. 


Cele mai importante obiective turistice pe care le regăsim în Gilău sau în apropiere, pe lângă Barajul Tarnița, sunt: Biserica din lemn Someșu-Rece, Castelul medieval Gilău, Castelul Wass-Banffy, Castrul roman de la Gilău, Conacul Gallus, Lacul Gilău, Lacul Someșul Cald, Pescuit sportiv și agrement, Rezervația naturală Cariera Corabia și multe trasee și drumeții montane. 

 

CITEȘTE ȘI:

ALERTĂ METEO în Cluj! Județul a intrat sub COD PORTOCALIU de caniculă

Lacul Tarnița, Mărișel și Gilău, zone din Cluj râvnite de turiști. Destinațiile au făcut „ravagii” pe internet

Ultimele Stiri
abonare newsletter